Свързани новини

31.01.2013 12:08

“Весела вдовица” прелъстява и мами самотни старци

Видян 2265 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Измамница, представяща се за известния патолог доц. Мария Грозева, прелъстява и обира самотни старци в Пловдивско и Пазарджишко. Съпрузите Гълъб и Димитрийка Костадинови едва успели да спасят свой близък роднина от обир, но вече имало старци, които са се разделили със спестяванията си, съобщава “Марица”.


72-годишният Петър Петков от пазарджишкото село Паталеница останал вдовец преди година и половина и след като прежалил съпругата си, решил да си потърси жена с обява във вестник. След няколко дни на телефона се обадила жена, която се представила с името Мария и предложила да му гостува. Миналия вторник Гълъб и съпругата му я посрещнали на автогарата и я завели в дома на дядото.

“На пръв поглед много приятна жена - весела, дружелюбна, разговорлива, веднага се зае да чисти и да оправя. Каза, че ще остане няколко дни, за да се опознаят”, разказва Димитрийка. Жената се представила като доктор Мария Грозева. Първо заявила, че е микробиолог, а след това заявила, че е и съдебен лекар.

“Обясняваше ми, че тя е правила аутопсията на убитите сестри Белнейски и че е изготвила ДНК анализа”, спомня си Костадинова. Тогава й светнала първата “червена” лампа, че нещо не е наред. “Спомних си, че съм чела, че ДНК експертизите на сестрите ги правиха в чужбина.

Тогава седнах и се порових в интернет. Намерих снимка на доц. Грозева и видях, че това е съвсем друга жена. Вярно, че гостенката на дядо ни имаше подобна руса прическа, но нищо повече”, разказва Димитрийка.

Междувременно кандидат-снахата продължила да разказва пикантни подробности от “живота си”. Похвалила се, че е първа братовчедка на Веселин Маринов, а след това казала, че баща й бил кмет на Цалапица. Почти разплакала дядото с историята как преди 20 години останала вдовица с 2 деца, след като съпругът й, който бил пилот на хеликоптер, загинал при катастрофа край Разлог.

Демонстрирала привързаност към възрастния мъж, а на младите заявила, че изобщо не се интересува от парите и имотите му, тъй като дъщеря й е женена за гръцки милионер в Щатите. Димитрийка обаче вече я подозирала и започнала да я следи изкъсо. “Дядо Петър имаше 6500 лева, които къташе в къщата си, и когато разбрах, че й е показал скривалището, много се притесних. Имаше десетки разминавания в историите, които тя разказваше за житието и битието си”, спомня си жената.

Тогава тя се обадила в кметството в Цалапица. “Нямаме жител на селото с такова име и с тези данни. Но през последните месеци имаме много запитвания от граждани за въпросната персона. Обаждат се хора от Пазарджишко, от Пловдивско, от Старозагорско. Явно доста хора я търсят”, заяви кметицата на Цалапица Боряна Бръзкова.

Запитвания за госпожата имало и в село Йоаким Груево, откъдето тя казала, че е покойният й съпруг. Измамницата явно усетила, че “примката” около нея се затяга, и в понеделник съобщила, че отива до Пловдив, за да си донесе багажа.

Няколко часа по-късно телефонът й вече бил изключен. “Спасихме нашия дядо, но тази жена явно няма да спре. Искаме да предупредим възрастните хора и близките им да бъдат много внимателни”, каза Гълъб Костадинов. В полицията няма подадени сигнали за “веселата вдовица”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и