14.09.2008 13:39

Гъбичките стават оръжие с двойна употреба

Видян 1890 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гъбичките и микроорганизмите в житни хранителни култури стават оръжие с двойна употреба, чийто внос и износ ще подлежи на специален контрол по българските граници.


Това става ясно от публикуван списък на изделията и технологиите в последният брой на "Държавен вестник", установи проверка на БГНЕС.
В групата влизат вирусите, които са преднамерено засети в култури или инжектирани в животни. Към тях се причисляват: вирусът на африканската треска по свинете, вирусите от грипа Авиан, вирусите на синият език и шапа, на херпес по свинете, на Нюкясълската болест, на чумата по дребните преживни животни, на шапа, вирусът на Тешенската болест, на стоматита по мехура, както и различните видове щамове по животните. Оръжие с двойна употреба са гъбички, независимо дали са природни, които са с повишена вирулентност както във формата на изолирани живи култури, така и по животни. В списъка очаквано попадат ядрените реактори, способни да функционират по начин, който позволява контролирана ядрена верижна реакция при горене; инсталации, проектирани за изотопи на природен уран, за отделяне чрез газова центрофуга. Източниците на постоянен ток с висока мощност, способни да произвеждат енергия в рамките на 8 часа с напрежение 100 вата, както и да имат стабилност, по -добра от 0,1 процента за същия период. също попадат в списъка. Вносът и износът на системи за откриване местонахождението на обекти ще се контролира от държавата.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей