Свързани новини

24.11.2010 11:50

Непроницаемо бельо ни пази от телесните скенери

Видян 1785 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Пътниците, които искат да запазят интимните части от тялото си от радиационното излъчване при проверка през телесен скенер на границата, вече могат да използват антирадиационно бельо. То е дело на малка американска компания.


Слиповете, бикините и сутиените на компанията Rocky Flats Gear са произведени от материя. Тя "блокира проникването на радиацията" се казва на сайта на фирмата. "Спрете рентгеновите лъчи на летищата, те са опасни", се прокламира на сайта. Онлайн магазинът предлага модели с многозначителни имена като слипове Patriot 3 Pack за мъже /49 долара/ или Flying pantie за жени за 19.85 долара. Има отстъпки за семейства и за често пътуващи. Предлага се и доставка.


В момента на 65 американски летища са монтирани 315 телесни скенера, сочат данни на Американската служба за безопасност на транспорта. Те започнаха да се въвеждат през 2007г. и сега са купени още 450. На случаен принцип се посочват отделни лица от пътниците и екипажите, които трябва да преминат през тези скенери. Те могат да откажат обаче и тогава се извършва "засилено опипване", включително и на интимните части. В средата на ноември в интернет огромен успех пожъна видеозапис на проверка на летище - мъж ругаеше служител на сигурността, крещейки му да не се доближава до "семейните скъпоценности".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв