Свързани новини

25.05.2010 16:42

Модерният живот прави хората все по-самотни

Видян 1741 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Напрежението на съвременния живот ни превръща в едно самотно поколение, застрашено все-повече от психични заболявания, предупреждава ново проучване.


Всеки десети британец се чувства изолиран. Това установи изследване на Фондация за психично здраве, която предупреждава, че като цяло хората стават все по-самотни. В днешно време мнозина предпочитат да живеят сами, което според мнението на експертите се дължи на голямата заетост и пренебрегването на жизненоважните отношения с приятелите и семейството. "Промените в начина ни на живот увеличават броя на хората, живеещи в самота, а това може да доведе до редица здравословни и психични проблеми", обясни Андрю Маккълох, изпълнителен директор на Фондацията за психично здраве. Хората, които се смятат за самотни и изолирани от останалите не трябва да се чувстват неудобно да говорят за това и да потърсят помощ. Друг показател за тази тенденция е нарастващият брой на разводите, които през последните 50 години се е удвоил. Един на всеки трима британци желае да живее по-близо до семейството си. Миналата година специална телефонна линия получила над 10 000 обаждания от деца, които твърдят, че се чувстват самотни, което представлява увеличение с 60 на сто спрямо предходната година. Психолози обясняват, че в най-лошия случай децата стават толкова отчаяни, че се самонараняват или дори обмислят самоубийство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и