Консумацията на плодове и зеленчуци оказва положителен ефект върху риска от рак, но храненето по пет пъти на ден има “слаб ефект“ за предотвратяването на коварното заболяване, информира БГНЕС.
Специалистите подчертават, че една добре балансирана диета от плодове и зеленчуци намалява затлъстяването, една от основните причини за рак и проблеми със сърцето. Изследване на 500 000 души, които се хранят по пет пъти дневно, показа, че подобен режим оказва “незначително“ влияние върху риска от рак. По думите на специалистите, малкият положителен ефект може да бъде причинен и от други странични фактори, като тютюнопушене, консумация на алкохол, затлъстяване или физическа активност. Участниците в изследването са разделени на групи, според режима им на хранене. Хората, които често пият алкохол, намаляват риска от рак с приемането на по-голямо количество плодове и зеленчуци. Резултатите показаха, че петте порции на ден не са толкова ефективни в борбата с рака, колкото смята обществеността.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу
Във Фейсбук:
- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага
Коментар:
- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...