90 години от рождението на Крикор Азарян

Свързани новини

12.03.2024 09:23

Отбелязват 90 години от рождението на Крикор Азарян

Видян 2033 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

С авторския моноспектакъл „Ива е онлайн“ Националният дворец на културата, съвместно с Фондация "Проф. Крикор Азарян и Театър 199 "Валентин Стойчев", ще почетат рождението на големия театрален режисьор Крикор Азарян. Събитието се организира с подкрепата на Министерството на културата  и ще се състои на 15 март, когато незабравимия Коко, както го наричат близките му хора, щеше да навърши 90 години.


Постановката е с участието на Ива Тодорова, студентка на професора, а режисьор е Стоян Радев. Със спектакъла се възобновява традицията, започната през 2015 г., според която всяка година ученици и приятели на Азарян отбелязват раждането му със специално събитие и споделят спомени и случки, свързани с него. След представлението Фондация „Проф. Крикор Азарян” отново ще връчи награда за ярко постижение в театралното изкуство, като носителят й до последно се пази в тайна.


Зала 2 „Азарян“ в НДК ще посрещне публиката с обновен облик и отново ще приеме името Театър Азарян, както беше известна последните години. Пространство ще продължи да се използва активно за отдаване под наем на продукции, свързани със сценичните изкуства – театрални, танцови и музикални спектакли, за каквито е създадена и самата залата, убедени са от новото ръководство на Националния дворец на културата.


Техният стремеж е тя да заживее пълноценен живот и програмата й да бъде разнообразна и богата през цялата година, както и да продължава да съхранява духа и енергията на емблематичния творец, чието име носи. „Тази игра става с взаимна любов и вяра. Колкото повече любов и вяра, толкова повече творческа лудост и радост от процеса.”, това е един от паметните цитати, завещани от Азарян.

 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева