Редовните ни читатели знаят, че един от златните ни стандарти за ресторантите, особено за средиземноморските и италианските, е тирамисуто.
Простете, че започваме отзад-напред, но специализираното заведение от този тип на многото в петзвездния хотел Милениум на бул. Витоша в сърцето на София, има интересно предложение на този фон.
Тирамису, от една страна, зелено – идва от нотката шамфастък, на италиански известен като пистаКио – да, така е правилно да се казва. От друга страна, кремът е и с интересна релефна форма, каквато май не сме срещали в друг ресторант.
Пастата и пицата – пробвахме и двете при посещенията си, стават. Ако пожелаете, домакините могат да ви обелят и доматите, предвидени в салата – добър бонус, защото през този сезон червеният зеленчук често е с дебела кожица.
Обслужването е добро – достатъчно дискретно и ненатрапчиво, бързо и професионално, което малцина собственици са успели да възпитат в персоналите си. А това „прави разликата”, както се казва напоследък в светските среди по английски маниер.
И още нещо съществено: в този класен ресторант няма обедно меню – поне ние не видяхме, което си е изключение в милионния град. Затова, сега пък по френски маниер, ще припомним златната формула: „Благородството задължава”.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
Никога не забравяйте, че е необходимо ...
бТВ Синема 05 май 21:00ч.
Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс
Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.
- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…
- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.
- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!