Осъдени души

Свързани новини

04.01.2024 14:38

Без хитовата мелодия щял да остане филмът Осъдени души: Невероятната история и фотогалерия

Видян 1688 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


"Един монах, една жена …
Композиторът Митко Щерев, създал незабравимата мелодия за филма “Осъдени души” ще разкрие тази неделя от 11 часа в непознатиТЕ с Георги Тошев по bTV интригата, с която започва работата му по филма.

До този момент режисьорът Въло Радев работи с известния композитор Симеон Пиронков. За да се раздели елегантно с него и да повери музиката на Щерев, той споделя в интервю, че Митко носи готова музика, която пасва на филма.

“Разбирате, че няма как да напиша музика за филм, който не е заснет и монтиран“, коментира днес Щерев нелепата ситуация. Въпреки това музикалната тема, а по-късно и песента „Осъдени души“, изпълнена от Лили Иванова, остават в класиката на българската поп и филмова музика.
 
Премиерата на филма е на 17 октомври 1975 г. „Осъдени души“ е сред най-обичаните български филми на всички времена. „Идеята на филма е, че всякакъв фанатизъм пречи на човешките отношения. Може би в това универсално послание и изключителните актьори се крие успеха на филма вече 50 години“, споделя операторът Христо Тотев", пише авторът на проекта по бТВ Георги Тошев. ВИЖ СНИМКИ ТУК!





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви