Резултатът е покана да го приемем с истинските му очертания: нито като фриволна игра без последствия, нито като прегрешение, което във всички случаи води до драматични последствия

Свързани новини

03.10.2022 13:20

Нов поглед към изневярата

Видян 1077 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов подход в изучаването на романтичните взаимоотношения, доверието в двойката и очакванията от любовта очаквайте с логото на издателство „Хермес“. Всеки от нас може да се изкуши да изневери на партньора си, както е възможно и ние самите да станем рогоносци.


Свикнали сме да гледаме на изневярата като на трагедия, като на най-унизителното и непростимо предателство. Но дали всички изневери са еднакви? Каква е реалната цена, която се налага двойката да плати след измяната? И толкова ли е сериозно деянието, че често да води до разпадане на семейството и отношенията? В тази провокативна книга психотерапевтът Демиан Букай изследва изневярата в съвременния свят. От критика към многовековната догма за верността до обяснение на биологичните и социалните фактори, обуславящи изневярата, авторът предлага нов поглед към този сложен проблем.


Резултатът е покана да го приемем с истинските му очертания: нито като фриволна игра без последствия, нито като прегрешение, което във всички случаи води до драматични последствия. А като предизвикателство, през което двойката трябва да премине, взимайки решения според собствената си представа за съвместно бъдеще. Демиан Букай е психиатър и психотерапевт. Специалист е по гещалттерапия, но е минал обучение и в други терапевтични практики.


Работи като терапевт консултант на възрастни, двойки и семейства. Освен това се занимава с онлайн консултации, помагайки по този начин на пациентите си от различни страни. Води семинари в цяла Латинска Америка. Сътрудничи на испанското списание „Менте сана“. На българския пазар е познат с книгите си „Погледни отново“,  „Родители и деца“, на която е съавтор с Хорхе Букай, и „Наръчник за двойки“.  В своята работа насочва вниманието ни към киното и литературата като терапевтично средство.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДА! Комат в името на формата

ДА! Комат в името на формата

Къде отивате, ако сте в София през ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

лъв