Свързани новини

08.04.2021 10:00

Как силиконовите форми да не вредят на храната: Какво да правим с времето в карантина

Видян 1950 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Силиконовите форми, които правят храната интересна на вид, са голям кулинарен хит. Само че е важно да се знае как от приятел, да не се превръщат във враг на храната и човека. На това сме посветили днешния ни лайфхак.


Първо е важно да не избирате евтини китайски силиконови форми. Те са направени от неподходящ за храни силикон и пускат отрови дори при 170 градуса температура в печката.


Според немско изследване евтините форми отделят повишени количества метилсилоксони, което води до повишен риск от развиване на рак и от намаляване на плодовитостта.


Добрите силиконови форми не залепват, не прилепват, което показва качество. Преди да ги напълните, добре е да ги пробвате на разтягане и да погледнете внимателно цвета им - не бива да се променя.


Преди вкарването и след изкарването от фурната формите трябва грижливо да се накисват и да се мият с топла, не чак гореща вода.


При готвене не вдигайте температурата над 220 градуса, защото над нея и най-качествените, и най-скъпите, вече стават отровни и канцерогенни. Погрижете се силиконовите форми да нямат контакт със скарата вътре във фурната.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

водолей

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на работното място

Днес творчеството и иновациите ще ви носят успехи на