Свързани новини

09.01.2021 08:45

Как да печелим при говорене по телефона: Какво да правим с времето в карантина

Видян 3591 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Миналата година говоренето по мобилните ни и другите телефони и с всякакви други средства за комуникация се превърна в основен начин за общуване. Днешният ни лайфхак е посветен на това как да извличаме полза от цялата тази работа, защото и тук си има чалъми. Според изследванията на учените 2/3 от разговорите по телефона могат да се развият в пълноценно общуване и да доведат до срещи - делови и/или лични.
Опосредстваната от апаратите комуникация има някои клопки в сравнение с нормалната очи в очи. Имаме много по-малко време - според учените броени секунди, да направим добро впечатление, а от друга страна - липсата на директен контакт на една ръка разстояние прави човека много по-склонен да използва тежки думи и да къса връзки. Динамизъм обаче не означава бързо говорене, което трудно се разбира, защото това създава ненужно напрежение в търсения и убива шансовете ни да получим онова, което действително желаем.
Някои хора предпочитат този вид комуникация и от притеснение. А то е да не бъдат манипулирани. Всъщност обаче това е измамна сигурност.
Има няколко хватки, които да помогнат. Първо е владеенето на гласа. Високият регистър говори за психологически проблеми, за неувереност, за притеснение. Стремете се да уловите по-ниския регистър, с което ще внушите своята стабилност.
Постарайте се и за по-приятен тембър, без да е прекалено поставен или изкуствено звучащ гласът ви, защото това ще направи впечатление при последваща лична среща и ще разруши създаденото добро впечатление от непряката комуникация по телефона и създаденото посредством това предварително доверие.
Другият лайфхак е малко неочакван за мнозина - според психолозите и треньорите по шпионски техники като Йордан Начев, който е писал по въпроса и ни даде някои идеи по темата, няма нищо страшно, даже е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

близнаци