Той е наричан „готвач на века“, „кулинарен гений“, най-награждаваният главен готвач на Мишлен. Жоел Робушон, който почина вчера, бе готвач, повлиял на френската гастрономия и света със своя изтънчен и фокусиран върху съставките подход към кухнята.
В кариера, обхващаща над 60 години и над 30 звезди на Мишлен, Робушон б отговорен за създаването на редица вкусни ястия. Неговият пай с трюфели и крем от карфиол с хайвер бе само едно от многото му вкусни ястия. Въпреки това, най-известното му меню, това, което удиви Мишлен в ресторанта му Jamin в Париж - мястото, където той получи три звезди на Мишлен само за три години - всъщност бе доста проста чиния с картофено пюре, известна още като: Purée de pommes de terre.
Точно така, най-известното, най-вкусното, най-обсъжданото ястие на готвача беше Pomme Purée: единственото от неговите творения, които той сервираше във всеки един от ресторантите си по света.
19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.
Толерира се използването на кирилица.
Няма коментари към тази новина !
бТВ Синема 28 април 21:00ч.
Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу