01/02

Свързани новини

04.09.2020 13:34

Мулан ще върне света в кината

Видян 2254 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ирина Иванова


„Мулан“ тръгва у нас на 11 септември, а  предпремиерните прожекции стартират още на 7 септември. Игралната версия на Disney анимацията може да бъде гледан в 2D, 3D и 4DХ формат, както и във варианти с дублаж и със субтитри.
Вярно, че „Тенет“ на Кристофър Нолан бе първата голяма кинопремиера в парализираната от пандемията за цели пет месеца световна киноиндустрия, но въпреки че направи отличен боксофис на чуждестранния пазар, филмът е всичко друго, не и продукция за масовата аудитория. Затова пък „Мулан“ – игралната версия, която Disney направи на собствения си анимационен хит от 1998 г. – е сякаш създаден, за да ни върне в кината. Всички нас. Без изключения. Ковид-19 ни изгони, „Мулан“ ни връща (нищо няма да кажа за китайската връзка, спокойно). За онези, които не знаят – „Мулан“ е американска продукция, но е вдъхновена от сюжета на китайска легенда за младата Фа Мулан, която, за да защити честта на семейството и рода си, постъпва в императорската армия, преоблечена като мъж, и се превръща в герой.
За зажаднелите ни за кино на голям екран сетива „Мулан“ предлага от всичко по много – приказка, разказана с епичен размах, пламтящи цветове, невероятни пейзажи, великолепни екшън сцени и визуални ефекти, които ме накараха специално да погледна кредитите в imdb.com. Списъкът с работилите по визуалните ефекти на филма е дълъг точно 5 педи, което прави близо 1 метър!
Игралният „Мулан“ няма много общо с анимационния си първообраз и е далеч от сладката му инфантилност. Режисьорът на новата версия Ники Каро (жена, между другото, простете, че уточнявам) е поставила в центъра на филма си две жени, които се борят за мястото си под слънцето в едно свръхпатриархално общество, но избират различен път. Момичето със смело и чисто сърце, което се


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв