Свързани новини

15.07.2020 11:33

Заплетени мистерии в Дяволският кръг

Видян 1121 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


След удивителния успех на необикновения трилър „Прокълнатата картина” търсете най-новата книга на автора Нийл Олсън – „Дяволският кръг”. Четивото отново се тиражира с логото на престижното издателство „Милениум”, от което обещават, че премиерният роман ще грабне сърцата на всички почитатели на заплетените мистерии и неочакваните обрати. В центъра на произведението е Уил Конър – преподавател по митове и фолклор в Бостънския университет. Когато той се връща в родния си град, за да се грижи за пострадалата си майка, Уил открива, че легендите, за които говори в лекциите си не са просто част от литературата и вярванията на различните народи и че кошмарите от миналото не са единственото, което го преследва. Като дете доцентът е станал неволен свидетел как един от членовете на местния спиритически кръг издъхва в адски мъки и цял живот се измъчва от въпроси за злощастната нощ.


А като възрастен той отново трябва да срещне страховете си и да се изправи срещу недружелюбието на местните, които вярват, че Конър всъщност е обладан от зла сила, отговорна за необяснимите нещастни случаи, сполетели всеки от членовете на кръга през онази вечер. Демон отмъстител или някоя по-висша сила стои в основата им? Ще успее ли Уил да намери рационално обяснение на трупащите се мистерии, или ще остане под въздействието на древното проклятие, което тегне над всички жители на Кейп Ан? Времето му изтича, а границата между света на живите и този на отвъдното става все по-тънка… Необикновеното заглавие идва на български език с изящния превод на Теодора Давидова и интригуваща корица от утвърдения художник Живко Петров. Световната критика единодушно определя „Дяволският кръг” като брилянтен трилър, който предлага не само задължителното за жанра напрежение, но и множество интелектуални предизвикателства, неочаквани обрати и изключителни прозрения за тънката граница между доброто и злото в човешката природа.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.