29.09.2008 10:23

Телефонните измамници започнали да имитират отвличания

Видян 1789 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Телефонните измамници са измислили нов начин да отмъкват пари от жертвите си. След като се поизтърка репертоара със закупуването на ваучери и пращането на пари чрез посредници, мошениците са се ориентирали към симулирането на отвличане на роднини на техните мишени.


Схемата е проста, уточняват от МВР. Измамниците се обаждали или рано сутрин, или късно вечер, когато непредубеденият обект на измамата е психически по-податлив на внушения. Имитирайки глас на роднина, най-често дете, те обяснявали, че са отвлечени и приканват жертвите да изпълнят изискванията им като най-често ставало дума за предоставяне на паричен откуп.


„При такива обаждания е хубаво да се задават контролни въпроси от сорта на това как се казваш, къде и как се е случило похищението и други подобни“, обясниха психолози от МВР пред БНТ. Според тях подобна реакция веднага обърквала телефонните измамници. „В случай на такова обаждане трябва първо да се обадите на липсващия роднина, за да се уверите, че той е наред, след което трябва да сигнализирате МВР“, съветват органите на реда.


Телефонните мошеници обаче стигали и по-далеч. Когато усетели, че са разконспирирани, те заплашвали с това, че ако бъдат уведомена полицията, щели да нанесат „имуществена вреда“ на обработваното лице.


„Има престъпни групи, които разполагат и с лична информация за жертвите. Явно има изтичане на информация на личните данни от фирми“, съобщиха пред БНТ униформените.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв