28.01.2020 09:35

Бившият крал Албер II призна, че има незаконна дъщеря

Видян 1378 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Бившият крал на белгийците Албер II призна, че е биологичен баща на дъщеря, родена извънбрачно преди повече от 50 години. Той направи това изявление след ДНК тест, който правосъдието го задължи да направи след няколкогодишни процедури, съобщава АФП. Досега 85-годишният суверен, който беше на трона от 1993 до 2013 г., винаги е отричал това бащинство. Но миналия май той трябваше да премине тест за бащинство, след решение на Апелативния съд в Брюксел.

На първо време резултатът от този тест трябва да остане поверителен. Но в понеделник вечерта настъпи внезапен обрат в позицията на бившия монарх. В изявление неговите адвокати съобщиха: "Негово величество крал Алберт II взе под внимание резултатите от пробата на ДНК, която той даде по искане на Апелативния съд в Брюксел. Научните заключения показват, че той е биологичният баща на г-жа Делфин Боел", съобщават адвокатите му. Бившият крал реши "да сложи край на на тази болезнена процедура", добавят те.  

За неговата незаконна дъщеря Делфин Боел, това е краят на дълга битка. През 2013 г., след неуспешен опит за помирение, тя реши да заведе дело в съда, след като години наред нейната история пълнеше страниците на белгийската преса.

51-годишна белгийска художничка твърди, че е родена от дългата връзка на майка ѝ, Сибил дьо Селис Лонгшам, през 60-те и 70-те г. на миналия век с Алберт II, който по онова време е престолонаследник, женен от 1959 г. за Паола Руфо ди Калабрия.

"Тя спечели", заяви нейният адвокат Марк Уйтендейле в интервю за белгийската телевизия RTL. Независимо от това „емоционалната рана нищо няма да я излекува“, добави той, като разкритикува прессъобщението на бившия крал за „липсата на елегантност, човечност, дори доброта“.

Сега възниква въпросът за наследството на Делфин Боел при смъртта на баща ѝ. Пред RTL адвокатът ѝ просто заяви: „Тя е законно дете, като всеки друг“. Адвокатът на Албер II, Ален Беренбом, от своя страна, заяви пред белгийската телевизия RTBF: "Юридически, той прекратява съдебната битка и приема, че Делфин Боел става негово четвърто дете".

 Източник: Гласове


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,