28.11.2019 12:11

Нова Мишлен звезда изгря в Торино

Видян 1042 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Обявен бе един от най-новите носители на звезда Mишлен, гурме ресторантът Кондивидере, който се намира в сградата Lavazza Nuvola в Торино.


 


Заведението отвори врати миналата година, а зад осъществяването му стои групата Lavazza, сценографът Данте Феретий, вдъхновението на шеф Алберт Адрия, управлението и кулинарните умения на шеф Федерико Занаси, както и подкрепата на фотографът-гастроном Боб Ното. Червеното ръководство (или т. нар. Michelin Guide) оцени Кондивидере с една звезда. Ресторантът (чието име означава „споделяне“ от италиански) впечатли Мишлен инспекторите с представянето на цяла една нова вкусова философия.


 


Неформалната кухня на Кондивидере е резултат от едно кулинарно проучване, целящо да възхвали съвършенството на италианските сурови продукти по неангажиращ, приятен и модерен начин. Всичко в ресторанта, от менюто до обслужването и от интериора до обстановката, е създадено да пренесе гостите в уютна атмосфера, където те могат да разговарят и да си почиват заедно, пресъздавайки настроението на един класически неделен обяд със семейството. Подходът е близък до този на споделено хранене в стил „тапас“ – носи добро настроение на хората – и същевременно има изящен италиански отпечатък.


 


„Кондивидере е пространство породено от амбицията за създаване на ново място за срещи и вкусови преживявания, тук, в град Торино. То е отворено за експериментиране и е способно да приветства нови идеи. Място, което поставя фундаменталното измерение на общността пред всичко останало, което се основава на споделянето. Жизнено пространство за нашия град, където хората от Торино и извън него могат да преоткрият своята регионална и национална история, вкусовете на традиционните продукти и усещания и да се срещнат с богатството на италианската кухня под нови форми. Ние сме изключително горди да получим това признание.“ коментира вицепрезидентът на групата Lavazza, Марко Лаваца.


 


Основният критерий за получаване на престижната Мишлен звезда, според гида „Мишлен“ е, разбира се, храната. Всеки продукт, всяка подправка, всяка техника, заедно с качеството, се отбелязват. Това обаче не е достатъчно за определяне на цялостната атмосфера в заведението. Не се пропускат времето и нивото на обслужване, виненият лист, чашите, солниците, покривките и подредбата на приборите, осветлението, музиката и дори колко посетители има в салона. Оценка се дава на цялостното изживяване - от момента, в който позвъниш за резервация до тръгването от ресторанта. Всеки детайл е от съществено значение, а Кондивидере успява да постигне съвършенство за една година.


„Изключително горд съм да получа тази заветна награда от името на целия екип на Кондивидере. Това е знак на признателност за ежедневните ни усилия в продължение на повече от една година. Година, в която нашата идея за готвене, базирано на преживяването на храната, на което ни научи визионера Феран Адриа, успя да съчетае гастрономическия опит от най-високо ниво с неформално обслужване и mise en place.


 


Протагонистът в Кондивидере е не само храната, но и най-важното - клиентелата, която се чувства сякаш е в центъра на нов и нетрадиционен начин на изживяване на фината гастрономия.“, сподели шеф Федерико Занаси.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.