Свързани новини

30.03.2009 10:45

Още 2 месеца купуваме евтини нови коли

Видян 1711 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Големите намаления на новите автомобили ще продължат още 2-3 месеца, докато складовите наличности се изчерпат. Около това мнение се обединиха повечето вносители на нови коли у нас, разкри агенция БГНЕС.


Вносителите са категорични, че за последните 10 години не е имало по-подходящ момент за покупка на автомобил от днес. Когато наличностите се изчерпят, а доставките и производството влязат в нормален ритъм, няма да има толкова големи отстъпки, съобщава "Монитор". За първите два месеца на тази година продажбите на нови леки автомобили у нас са намалели с близо 50% спрямо същия период на 2008 г. През януари за целия пазар спадът е бил 45%, а през февруари са купени с 51% по-малко нови автомобили на годишна база. Според експерти от бранша, докато финансовата криза продължава, продажбите на нови автомобили ще намаляват. Причина за това е, че клиентите трудно намират финансиране.
За да привлекат купувачи, вносителите на автомобили се надпреварват с много изгодни оферти, валидни за коли на склад. Голяма част от автомобилните дилъри у нас все още продават от големите складови наличности на европейските производители, натрупани в Европа още от края на 2008 г. Причината е, че миналата година заявките са правени на база продажбите през 2007 г., когато пазарът е отчитал ръст. Атрактивните предложения за нови автомобили включват отстъпки в цената, допълнително оборудване, безплатна поддръжка за няколко години, безплатно каско, дори и подарък кола. До 22% отстъпка от цената за налични автомобили дава "Тойота". От компанията обясниха, че могат да си позволят големите отстъпки заради подкрепата на производителя, която осигурява намаленията. "Мицубиши" пък предлага джип "Паджеро" в пакет с градския мъник "Колт". Предложения за нови коли с големи намаления има както при плащане в брой, така и при покупка на лизинг. Той е подходящ за хора, който нямат цялата необходима сума в наличност, но тази форма на разплащане оскъпява цената на автомобила. За да бъде одобрен един лизингополучател, всички компании изискват от клиентите - физически лица, представянето на лична карта и удостоверение за доходите. Фирмите трябва да представят свидетелство за актуалното състояние на фирмата, регистрация в агенцията по приходите и финансов отчет. Повечето дилъри правят индивидуална лизингова схема за всеки автомобил, който предлагат. Тя зависи от предпочитанията на клиента за първоначалната и месечните вноски, периода на лизинга и др.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови