Свързани новини

09.07.2019 17:57

Незаконна сграда работи като нелегален хотел в Поморие

Видян 2152 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Незаконна сграда в най-новия квартал на Поморие - Руския квартал, продължава да работи като нелегален хотел в черноморския град, алармира LIBERTA.BG.



Зданието се нарича Апартхотел Аризона дел Мар и посреща и изпраща туристи без да притежава Акт 16, без необходимите лицензи и категоризация за извършване на туристически услуги, ощетявайки държавния фиск и общинския бюджет.

Историята на т.нар. Апартхоте започва през 2014 г., когато неговите собственици решават, че ще започнат да извършват хотелиерски услуги в строежа, погазвайки законите и правилата. Нелоялният конкурент на хотелиери и ресторантьори в Поморие набира курортисти през различните букунг и рекламни сайтове, като дори на официалната си страница е посочил умишлено друг адрес - ул. Европа" 25, а всъщност се намира на ул. "Стефан Стамболов"и печели на гърба на изрядните си колеги, "освободен"" от данъци, такси и тарифи. Това е така, докато не излиза публикация в сайтове, че строеж се ползва за хотел в Поморие. Междувременно валят и сигнали от руски граждани до Община Поморие срещу незаконната сграда, ползвана като нелегален хотел. Следват действия от Община Поморие и със заповед токът и водата на строежа са прекъснати, което поставя началото на преустановяване на дейност.

Вероятно придобивайки смелост и някакви лични протекции и обещания от официални лица в Поморие, което в курортен град е изключено да се случи безвъзмездно, през 2018 г. Апартхотел Аризона дел Мар отново отваря врати за гостите на Поморие. Незаконната сграда, без Акт 16, е и с неспазен одобрен ПУП. Зданието излиза извън параметрите в посочения подробен устройствен план и последните три етажа са извънгабаритни, застриени в нарушение на ЗУТ, с раздуто РЗП, за да обира повече летовници. Отново следват сигнали до Община Поморие от заинтересовани и ощетени съседи, руски граждани, чиито собствености и общи части са захлюпени под сянката на незаконния строеж, ползващ се като хотел.

След една година, през лятото на 2019 г., Община Поморие извършва проверка на място и се установява, че "Апартхотел Аризона дел Мар" отново е в играта - посреща, настанява и изпраща туристи. Безспорно сградата е незаконна и се ползва нелегално като хотел. Въпреки това, вратите й са отворени за клиенти, а стаите са със запълнен капацитет. Без Акт 16, без да се плащат данъци и таккси като за хотел, без да са налични необходими лицензи и категоризация за хотел.

По-интересното е, че сред засегнатите лица от незаконния строеж - артисти и колоездачи - е и най-популярната жива актриса на Русия, лично награждавана от президента Путин - Мария Аронова.

И когато бизнесмените в туристически бранш и отговорните институции се оплакват от лоша реклама на Българското Черноморие и липса на туристи, нека преди това си отговорят на въпроса - защо от 2014 г. до 2019 година  незаконна сграда в Поморие не е съборена и работи нелегално като хотел и колко още на брой такива "хотели" има по морския бряг.

Източник: LIBERTA.BG


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели

Днес се фокусирайте върху вашите професионални цели.