27.06.2019 15:06

Само 43% от българите с почивки, едва половината от тях остават в България

Видян 3165 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

43% или малко над 2,3 млн. души са пълнолетните българи, планиращи почивка това лято. Мнозинството нямат намерение да си позволят почивка, като основен аргумент естествено е липсата на пари, показва изследване на Тренд. Младите и живеещите в столицата са в най-голяма степен планиращи пътуване за отмора – близо три четвърти от 18-29 г. и две трети от тези на възраст между 30 и 39 години. Половината от тях (54%) ще почиват у нас, а приблизително една трета (32%) в чужбина.


Съседните държави са фаворитите на българите като дестинации за почивка в чужбина през лятото. Шампион е Гърция (57%), следвана от Турция с 29%. Близостта, предлагането на икономически изгодни оферти, всеки четвърти (24%) споделя, че е заради по-качествените туристически услуги в сравнение с българските.


Сред тези, които планират почивка това лято на българското Черноморие пък, категоричен фаворит за две - трети (66%) е южното ни Черноморие, а за приблизително една - пета (19%) е северното.


65% от пътуващите ще почиват със семейството си. Прибилизително една трета (31%), споделят, че ще отидат на почивка това лято с приятели.


Все още сме далеч от европейските стандарти за по-ранно и по-изгодно записване, което лесно се обяснява с финансова несигурност. Докато в Европа обичайно ваканциите се планират около и над 6 месеца предварително – затова и големите световни борси за туризъм започват през ноември и са най-активни през зимата, два 16% от българите започват да търсят оферти за настаняване повече от три месеца преди самата почивка, а 19% стартират тази дейност между 2 и 3 месеца предварително. Две-трети се решават в последния момент.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Обикновен капитализъм, сър!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и