Свързани новини

21.06.2019 11:42

bTV Репортерите отварят Дневниците на Чернобил

Видян 1714 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В неделната вечер bTV Репортерите ще се върне назад във времето, на 26 април 1986 г. - една от най-черните дати в историята, за да направи зрителите свидетели на една от най-големите световни трагедии - аварията в Чернобил. Филмът на репортера Леда Цветкова и операторите Павел Баев, Александр Осиченко и Евгени Генов „Дневниците на Чернобил” разказва историите на хора, преживели аварията. Сред тях е Алексей Бреус - един от оцелелите оператори на ядрената електроцентрала, който е член на екипа й от 1882 г и е свидетел на последствията, които инцидентът предизвиква.  


На 1 юни британската сценаристка Карла Мери Суит написа, че е разочарована от едноименния сериал, защото в него не участват чернокожи актьори. Последва вълна от критики и иронични забележки към авторката с поучения как трябва да чете повече, защото става дума за СССР. Оказва се обаче, че такъв има. Игор Хиряк от Череповец, Волгоградска област, е едва на 19 години, когато  участва в ликвидирането на последствията от чернобилската катастрофа .


Как точно е станала аварията – във филма разказва специалистът по ядрени реактори и енергиен експерт проф. Георги Касчиев.


Станаха ли Припят и Зоната желана дестинация за повече туристи, след като нашумелият сериал “Чернобил” покори класациите? И какво изпитват хората, които се разхождат по улиците на града - призрак? Отговорите на тези и още много въпроси зрителите ще научат веднага след централната емисия на bTV Новините на 23 юни във филма „Дневниците на Чернобил“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

водолей