Свързани новини

16.06.2019 08:06

Любовта бе обявена за болест от СЗО

Видян 1498 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Експертите от Световната здравна организация (СЗО) решиха, че любовта е болест, и записаха това чувство в регистъра на заболяванията като "Разстройство на навиците и неуточнено влечение".


Много пъти специалистите са съобщавали за резултатите от изследванията си, които доказват, че любовта е наситена с много личностни патологии, свързани с нарушение в работата на мозъка и нервната система, които имат общи признаци, пише Medikforum.ru., Болестта, която СЗО заведе под номер F63.9, се оказа в една компания с алкохолизма, игроманията, токсикоманията и клептоманията.


Официалните симптоми на заболяването "любов", приемано от експертите като психично отклонение, са: натрапчиви мисли за друг човек, рязка смяна на настроенията, самосъжаление, повишено чувство за собствено достойнство, неспокоен сън и безсъние, необмислени и импулсивни постъпки, спадане или покачване на кръвното, натрапчиви идеи и т.н. Всичко това обаче не може да се излекува с медикаменти, а изисква по-скоро човек да постигне вътрешно самоосъзнаване с помощта на опитен квалифициран психолог, уточняват експертите.


В регистъра на психичните разстройства и досега е присъствало понятие, оприличавано с "любовно бълнуване", при което човекът си внушава, че е безумно влюбен в някого или в нещо, отбелязват специалистите. Според учените любовта може да се сравни с обсесивно-компулсивно разстройство. По това, как човекът обича, може да се съди за състоянието на неговото психично здраве. В любовта се проявяват крайните черти на характера - и светлите, и патологичните.


Любовните чувства са най-болезнени за хората, склонни към меланхолични настроения, чувствителни и депресивни личности, както и за холерици, които изпадают в ярост при най-малки проблеми.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Експертите от Световната здравна организация (СЗО) решиха, че хомосексуализма вече не е болест, и отписаха тази извратеност от регистъра на заболяванията

  • 001 Anonimen 30.06.2019 14:08

    Любовта била болест! Това е толкова смешно, че даже не си заслужава да бъде коментирано. Любовта е дар от Бога и за съжаление, не всеки е в състояние да я изпита. Щастлив е този, който има сърце и душа да я изпита. А що се отнася до сбърканите хомосексуалисти, тук вече нещата стоят по друг начин. Болест си е и още как, а тези сбърканяци, вместо да си посипят главите с пепел, седнали да ми правят шествия и демонстрации за това, че били дискриминирани. Болни хора...

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес се съсредоточете върху личните си проекти и амбиции


Днес се съсредоточете върху личните си проекти и