01/02

Свързани новини

08.05.2018 10:17

Внучката на Елвис и синът на Дензъл са звездите на Кан 2018

Видян 3153 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БОРИС АНГЕЛОВ


КАН


СПЕЦИАЛЕН ПРАТЕНИК НА 19 МИНУТИ


Внучката на Елвис Пресли се очертава като голямата звезда на 71-ото издание на фестивала в Кан, който се открива довечера. Рили Кио, изгряла преди години като модел на Долче и Габана, участва в 2 от най-коментираните премиери на Кроазет.  Идния понеделник тя излиза на екрана в главната роля при завръщането на изгонения от Кан за профашистки изказвания Ларс фон Триер с Къщата, която Джак построи. Филмът разказва за сериен убиец – нещо като модерен Джак изкормвача, а чрез него се завръщат позабравените звезди Ума Търман и Мат Дилън. Другият филм на внучката на Елвис, отново с централна роля, е Под сребърното езеро и отново е кримка – разплитане на убийство на милиардер и отвличане.


Също в жанра е и големият пробив на сина на легендата Дензъл Уошингтън – Джон Дейвид се появява в обявения за един от най-очакваните филми на годината от сп.Ролинг Стоун - Черен в КуКлуксКлан на Спайк Лий. Наследникът на славен баща влиза в кожата на ченге от Колорадо Спрингс, което се намърдва в пронацистката организация.


Мистерии изпълват и филма, с който довечера в Гранд Театър Люмиер се открива фестивалът.


Пенелепе Крус и Хавиер Бардем се завръщат


в светлините на прожекторите с един буквално и в преносен смисъл семеен филм, наречен Всички знаят, за фамилия, която се прибира от Буенос Айрес в Испания и започва разкриване на тайни и загадки.


Гейтематиката, съвсем според Истанбулската конвенция, също е широко застъпена в програмата на Кан – френските филми Удоволствие, любов и спринт е за мъже, а Нож в сърцето е за жени, като главната героиня е продуцентка на порно. Има и Голямото къпане - за отбор на синхронно плуване, но от над 40-годишни мъже с местната звездаМатйо Алмарик.


Акталната политика е ангажирана сериозно – от Студена война на поляка Павел Павликовски, през Донбас на украинеца Сергей Лозница, с който се открива втората селекция Особен поглед в Кан, през френския Държавата срещу Мандела за 100-годишнината на политика от ЮАР, египетския филм за коптите, Догман за ъндърграунд мафията на Рим на Гароне, та до Папа Франциск – мъж на думата, с участието на Ердоган и Меркел, заснети от Вим Вендерс.


На този фон руското участие с Лято на Кирил Серебренников – разказ за рокзвездата на 80-те в СССР Виктор Цой, и Айка на Дворцевой, в който копродецунти са Казахстан и Германия, е лирика.


Българското участие е като съпродуцентство на турския филм на Нури Билге Джейлян - Дивата круша, където историята е за самотата в провинцията с мотиви от творчеството на Достоевски, Чехов, Ницше. В главните роли са Ахмед Рифат Сунгар - бивш футболист от Бешикташ и Серкан Кескин –


звезда от сериала Великолепният век: Кьосем


Тео Ушев, чийто филм Сляпата Вайша беше номиниран за Оскар, в Кан е в екипа на филм от съпътстващите селекции.


Най-дългоочакваният филм на фестивала, особено за създателя му Тери Гилиам, безспорно е Човекът, който уби Кихот. Режисьорът започва работа по него през 1989 г. 9 пъти спира и го почва наново, като по първоначален замисъл в него трябва да играят младите и влюбени през 90-те години Джони Деп и Ванеса Паради. Адам Драйвър, друга от звездите, които изгряват световно в този Кан с 2 филма, влиза в ролята, предвидена за Деп. А колегата му от Карбиски пирати – там играе губернатора – Джонатан Прайс, когото помним от доста роли, например като Перон от Евита, е Дон Кихот. Филмът закрива фестивала в събота, на 18 май.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете