Свързани новини

09.08.2013 10:58

Обама дава медали на Опра Уинфри и Бил Клинтън

Видян 1432 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Барак Обама ще награди 16 души, някои от които посмъртно, с най-високото отличие за цивилни лица – Президентския медал на свободата. Сред тях са популярната тв водеща и бизнесдама Опра Уинфри, легендарният главен редактор на в. "Вашингтон таймс" Бен Брадли и бившият президент Бил Клинтън, съобщи "Уолстрийт джърнъл".


От Белия дом разпространиха съобщение на Обама за предстоящото награждаване. "Президентският медал на свободата се присъжда на мъже и жени, които са посветили своя живот, за да направят нашия по-добър. Отличените тази година са благословени с изключителен талант, но което ги прави различни, е, че те споделят своя талант със света", са думите на стопанина на Овалния кабинет.


За ролята си по разплитане на аферата Уотъргейт Бил Брадли е определен от Белия дом като "един от най-уважаваните новинари на своето поколение".


Бил Клинтън е отличен както за управленската си дейност, така и за работата си в своята фондация, за подобряване на здравните услуги в световен мащаб и опазване на околната среда.


Посмъртно медалът ще бъде присъден на Сали Райд - първата американска астронавтка, извършила излизане в открития Космос.


Сред наградените ще бъде и Артуро Сандовал, световноизвестният джаз-тромпетист, пианист и композитор. Роденият край Хавана музикант става протеже на легендата Дизи Гилеспи. Емигрира в Щатите през 1990 г., става американски поданик и печели 9 награди Грами.


Опра Уинфри е вероятно най-успялата телевизионна водеща в света, а създаденото от нея The Oprah Winfrey Show е с най-висок в Щатите през последния четвърт век. Известна е освен това с филантропията си и създаването на възможности за проспериране на млади жени.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и