Свързани новини

24.05.2010 14:49

Спасиха Кирови от крах с 2 милиона от тотото

Видян 1871 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

СЛАДЪК е най-честото определение за бизнеса с тотото. Стотици хиляди хора си броят стотинките, за да пускат фиш и вярват в късмета си, а няколко души отгоре удрят джакпота, като им събират парите. И то за държавна сметка.
Ето един прост пример как се прави тази работа:
Киров е известен бизнесмен в областта на строителната техника. Бизнесът му върви много през 2008 г., той е дарител номер едно на ГЕРБ, вероятно и  на други партии. Кризата обаче идва и той закъсва, както личи дори по пустинята, в която се е превърнали големите магазини. И партиите му връщат услугите.
Агенция на сина му Иван, без опит в разпределянето на медийни бюджети и каквито и да било позиции в бранша, печели от Тройната коалиция изключително сладките пари за реклама на тотото. Тогава това зависеше от Весела Лечева, която днес се опитва да се представи като светица и борец за правда, свобода и срещу корупцията. Не е тайна, че като спортен министър момичето на Първанов и мъжът й Манол Велев, преди да го сполети нещастие, обгрижваха парите на тотото.
ГЕРБ обаче не прекъсна безобразието с милионите на Кирови, въпреки че основания изобщо, ама изобщо не липсват!!!
Бюджетът за реклама на тотото е 4,6 млн. без ДДС или всичко 5, 52 млн. лева за 2 години. Истински джакпот, много по-голям от ненадейното попадане в парламента миналото лято на не по-малко неквалифицираната снаха на фамилията Йоана като депутат от ГЕРБ.
Агенцията на съпруга й Иван представлява всъщност тясна, лошо обзаведена и доста разхвърляна стаичка в централата на Кирови – скромна по съвременните мерки бизнессграда насред жк Люлин в София, убеди се с очите си Супер 19’.
Справка на в. Капитал пък показа, че за първата година от изпълнението на бюджета на тотото агенцията на Кирови е ангажирала едва 684 600 лева, без да се смятат отстъпките. В момента на пазара медиашоповете с големи бюджети получават реални отбивки между 40 и 50% от цената по тарифите на телевизиите, вестниците и радиостанциите. Значи реално са изхарчени само 350 000, ама били усвоени 2,24 млн.
 Как така и къде са 2-та липсващи милиона, питат колегите. Питаме и ние. Проблемът е, че агенцията е обявила за усвоени 2,24 млн. без ДДС. В чий джоб са днес парите? Лесно е човек да се сети!
Още по-скандално е разпределението на държавните средства, събрани от стотици хиляди обикновени граждани уж в подкрепа на спорта.
бТВ - телевизията, която тотално господства в рейтингите като почти няма рубрика на друга в Топ 50 на най-гледаните предавания, изобщо не фигурира в бюджета, разпределен от Кирови. Шведската група около Нова, която преди беше първа писта на ДПС, а сега на ГЕРБ, печели 52 хиляди лева или 10% от тв бюджета и ги разпределя в 4 свои канала.


8 пъти повече дават на Евроком, който не попада сред 10-те най-гледани в България


Невероятните 412 000 лева, без да се смятат отстъпките, потъват в кабеларката. Това са 80% от бюджета на тотото за всички телевизии. Не по-малко изненадваща е и втората позиция сред облагодетелстваните. Тя е отредена на Сити тв. При вестниците почти половината бюджет отива при


Стандарт, който е на пето място по редовна аудитория – точно след 19’


Другият фаворит на Кирови се оказва Дума – явно връщане на услугата на Тройната коалиция, която ги е избрала да разпределят милионите на тотото. Двете медии общо са взели 70% от бюджета за печатните издания.
Ако бюджетът беше на частна компания, всичко това би изглеждало странно, но не и осъдително. Всеки е прав да не знае как да си харчи парите. Но в случая Кирови хвърлят в каца без дъно нашите левчета, ама на милиончета.


Неумелата кампания, чиято визия е най-меко казано неориентирана и неадекватна, предизвиква смях сред хората от медиите и рекламните агенции. В нея хората на Кирови показват даже елементара неграмотност – личи си по пълния член!!!
Няма как зад всичко това да не прозира корупция. Само дето не е ясно кой е виновникът за избора на Кирови? Кой е отговорникът за това, че те продължават да правят каквото си искат с държавните пари?
Това, което се знае е кой, както винаги, ще плати чуждата сметка – редовите играчи, обсебени от хазартна страст.
Те вече бяха порязани жестоко напоследък. Отпаднаха третите тегления и в трите игри на щастието – 5 от 35, 6 от 42 и 6 от 49. Официалното оправдание е вдигане на печалбите, което щяло да направи тотото по-аткрактивно.
Нищо подобно: шансът за печалба драстично намалява. Даже най-проста сметка показва, че вероятността да уцелите поне 3 числа и да вземете някой лев от залога си, бе отрязана точно с 1/3 или иначе казано намаля с 33%.
Шоуто на Кирови продължава с нови 2,4 млн. лева без ДДС тази година! На печелившите честито!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Докато се занимавате с финансови въпроси

Докато се занимавате с финансови въпроси и грижи за