Историята на едно порядъчно семейство.

Свързани новини

15.02.2024 14:31

Авторката на Клеветата се завръща със семеен трилър

Видян 2819 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 16 февруари излиза от печат още един дълбоко човешки, психологически правдив и завладяващ роман от Роза Вентрела, авторката на „Клеветата“.

„Историята на едно порядъчно семейство“ (Колибри) е изящно написана и богата на сетивни възприятия семейна сага, която ни пренася в един от бедните квартали на Бари през осемдесетте години. Мария израства с двамата си по-големи братя Джузепе и Винченцо, с баща си грубиянин и с примирената си майка. Тя е малко, мургаво момиче с голяма уста и ориенталски очи. Държи се дръзко, провокативно, затова я наричат Малакарне – лошо, развалено месо.

Единственият ѝ приятел е Микеле, син на най-ненавиждания човек в квартала. После Мария пораства, отива да учи в университета и между нея и Микеле разцъфва невъзможна любов. Всичко това се случва на фона на един изостанал район, обитаван от необразовани хора, от семейства, в които цари грубост и насилие. Единствено любовта предпазва младите хора от злобата и упадъка, който ги заобикаля. Роза Вентрела произхожда от Пулия. Специалист е по съвременна история с подчертан интерес към положението на жените през вековете.

Преподава творческо писане, има изяви в областта на книгоиздаването и журналистиката. Проникновените ѝ истории, преведени на десетки езици, издават остра чувствителност към социалното разслоение и пленяват с лекота критици, медии, издатели, кинотворци и читатели от различни поколения.

По „Историята на едно порядъчно семейство“, който вече е преведен в над 20 страни, е заснет телевизионен сериал, а критиците говорят за майсторското описание на драматичната и сурова реалност на италианския Юг, за стила, напомнящ неореалистичните филми. Неслучайно наричат Роза Вентрела „Елена Феранте от Бари“.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

близнаци