На 10 и 11 февруари от 18 до 21 ч.  Театър на сетивата София ще представи най-новото си творение - сетивния спектакъл - лабиринт МЕТА ЛИЧНО.

Свързани новини

17.01.2024 15:05

Театър на сетивата с нов спектакъл

Видян 1443 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 10 и 11 февруари от 18 до 21 ч.  Театър на сетивата София ще представи най-новото си творение - сетивния спектакъл - лабиринт МЕТА ЛИЧНО. Представлението ще се разгърне на територията на ОКИ-Културен дом “Красно село”, където се игра и бутиковият спектакъл на колектива “Бял лист”.

МЕТА ЛИЧНО е спектакъл за взаимо-действието и синергията между елементите на една колективна мета-Аз личност в лицето на творческия екип на театъра,  която твори и излъчва хармония в един непрекъснат процес на съзидание, естествен колкото дишането. Творческата мощ на тази мета-Аз личност надхвърля въображението и е способна да превърне подземния комплекс от празни помещения на Културния дом Красно село в пълнокръвен жив свят, който взема елементи от познатата реалност, за да ги преобразува като с магичен калейдоскоп в ансамбъл от фантастични арт инсталации, обитавани от необикновени герои и свързани от мета-логика, напомняща за сюрреализма.

Къде започвам Аз и свършват Другите?
При границите на телата ли? И има ли Други изобщо? Това е спектакъл-изследване на границите, на тяхната природа и тяхната пропускливост. Границите между вътре и вън, между видимо и невидимо, между делнично и съкровено. Това е спектакъл-опит за докосване до безграничното, което може да се окаже МЕТА ЛИЧНО! Представлението е следваща стъпка в биографията на „Театър на сетивата София,”целящо да разшири сферата му на действие, както и средствата за въздействие като използва синергията, създадена при срещата на различни творчески професии в рамките на креативно-изследователския процес. Чрез него творците изследват възможността за генериране на нови наративи при взаимодействието на млади и утвърдени сценографи с артистите от екипа на Театъра, в контекста и пространството на една пълна с необичайни възможности сграда – ОКИ Културен дом - Красно село.

В последните години в работата на „Театър на сетивата София“ се засили тенденцията ПРОЦЕСЪТ на подготовка и изграждане на всеки следващ спектакъл да бъде преживяван като също толкова значим и важен, колкото и самият спектакъл.
Екипът на Театъра вече гледа на двете като на единна цялост-процес, в който изкуството и животът се смесват по такъв начин, че вече трудно биха могли да бъдат разграничени. “Нашето изкуство става нашият живот и нашият живот се превръща в изкуство.

Проектът МЕТА ЛИЧНО без съмнение е следващият етап от пътя ни в тази посока.” разказва Михаил Димов,творчески директор на Театъра. Хармоничното взаимо-действие и играта между отделните елементи на тази мета-Аз личност осигуряват енергията и вдъхновението за осъществяването на мощна
трансформация, случваща се колкото във външния свят, толкова и във вътрешния, невидим за обичайното зрение. Накрая двата свята се събират в единна цялост, намираща се в диапазона от пълна тишина, тъмнина и неподвижност до феерията на един спектакъл, смайващ със своята креативност и сила на въздействие. Този спектакъл е знак, доказателство и метафора за МЕТА ЛИЧНОстта на своя създател и очертава нови хоризонти за себеизразяване и живот = изкуство. Да бъде!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева