Актриси на Женския обяд

Свързани новини

10.11.2023 15:46

Женски обяд на Американската филмова академия, представен от Шанел, подкрепя жените-режисьорки

Видян 2094 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Академията за филмови изкуства и науки, в партньорство за втора година с Шанел(CHANEL), беше домакин на Женския обяд на Академията в Лос Анджелис вчера, събирайки жени от всички аспекти на филмовата общност, за да отпразнуват шестата годишнина на Академията "Златна стипендия за жени", програма на Академията за подкрепа на нововъзникващи жени режисьори.




На обяда в Музея на филмовата академия присъстваха жени от цялата филмова индустрия, включително Мод Апатоу, Анет Бенинг, Лили-Роуз Деп, Америка Ферера, Джина Гамел, Моли Гордън, Сиан Хедър, H.E.R., Пати Дженкинс, Лора Карпман , Райли Киоу, Кристи Макоско Кригър, Грета Лий, Ева Лонгория, Лупита Нионго, Лесли Ман, Дилън Майер, Кара Джейд Майърс, Ашли Парк, Джина Принс-Байтууд, А.В. Рокуел, Мишел Сатър, Сади Синк, Кристен Стюарт, Даян Уорън и Рита Уилсън. Следобедът включваше встъпителни бележки от президента на Академията Джанет Янг, последвана от актьора и бивш управител на Академията Анет Бенинг, която представи тазгодишния носител на Златната стипендия на САЩ за жени, Ерика Енг. Актьорът, продуцент и режисьор Америка Ферера изнесе основна презентация.

Енг е пето поколение китайско-американски режисьор, родена в Оукланд, живееща в Лос Анджелис. Нейният късометражен филм от 2021 г. „Americanized“, показан на филмовия фестивал в Атланта, филмовия фестивал в Нюпорт Бийч и международния филмов фестивал в Кливланд, наред с други, й спечели 25 награди, включително най-добър драматичен късометражен филм на Cinequest, най-добър късометражен филм на филмовия фестивал в Бентънвил, наградата Young Cineastes на Palm Springs International ShortFest и за най-добър сюжет на азиатския филмов фестивал в Сан Диего. Късометражният филм на Енг „Off Fairfax“ беше представен премиерно на филмовия фестивал в Трайбека през 2022 г. и получи почетно отличие от голямото жури на филмовия фестивал Slamdance. Последният й филм, „The Ghost“, беше представен премиерно в Disney+ като част от програмата за инкубатор на късометражни филми на Disney Launchpad.




Част от глобалната инициатива за развитие и включване на таланти на Academy Gold, Gold Fellowship for Women (Златната Задруга за Жени) е едногодишна програма, която съчетава директна подкрепа, персонализирано наставничество и достъп до уникални възможности за работа в мрежа за нови жени-режисьори, за да продължат своите занимания в областта. В момента Академията присъжда две стипендии годишно, една в САЩ и една в международен план, всяка с наградна сума от $35 000.

Подкрепата на компанията на Шанел за Златната стипендия на Академията за жени отразява дълбокия ангажимент на Къщата към филмовото изкуство и отдадеността към отглеждането на следващото поколение жени-режисьори. От самото си създаване Къщата на Шанел е неразривно свързана със света на киното. Основателката на CHANEL, и мечтателка, Габриел "Коко" Шанел работи с водещите режисьори на своето време, черпейки вдъхновение от, и подкрепяйки, своите творчески колеги. Нейното наследство за насърчаване на креативността продължава да живее чрез отдадеността на Шанел към киното, която се изразява чрез програми като Златната стипендия на Академията за жени и многото дългогодишни филмови партньорства на марката. CHANEL се ангажира да предоставя ресурси и възможности за подпомагане на жените във филмовата индустрия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

телец