В спектакъла днес участват 250 танцьори и актьори от 7 държави

Свързани новини

17.08.2023 11:48

Мустафа Ердоган пристига с Огънят на Анадола

Видян 2908 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Световноизвестният турски хореограф и арт директор на шоуто „Огънят на Анадола“ Мустафа Ердоган пристига в България за представленията на обновения спектакъл в България на 9 декември във Варна и на 10 декември в София.


Шоуто, което е играно на сцените на четири континента, има нова версия, която за първи път ще бъде показана в България. Лично Мустафа Ердоган ще води трупата у нас, „Българската публиката е изключително взискателна и същевременно много емоционална“ , коментира Ердоган. Първата версия на шоуто има премиера през 2001 г.


Милиони зрители по света аплодират „Огънят на Анадола“. Шоуто е обявено за „най-бързото танцово шоу в света“ и влиза в Книгата за рекорди на „Гинес“. „Работата продължи повече от 5 години. Не беше лесно да изградим драматургия, в която има много исторически препратки. Същевременно трябваше да изградим едно съвременно зрелище, което да се харесва на няколко поколения зрители“, разказва хореографът.

В спектакъла днес участват 250 танцьори и актьори от 7 държави. „Огънят на Анадола“ популяризира турската танцова и музикална култура. За да се постигне ефекта върху зрителите са нужни 8000 часа репетиции, 500 танцови обувки, 12 метра плат за костюми , изработени са 2000 дизайнерски костюма, които тежат общо 2 тона и половина. Електричеството, което трупата използва за едно представление е 150 000 вата. „Спектакълът опитва по атрактивен начин да сдобри традицията с динамиката на днешното време, зрителите да се открият в миналото вдъхновение, да почерпят от енергията на ритъма, а и ние да популяризираме турската култура“, каза Ердоган.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

козирог