Предстоящият исторически епос "Наполеон" се възхвалява като триумфално завръщане на Ридли Скот към историческите епоси, което подчертава колко пренебрегвано е било действителното му завръщане към този жанр през 2021 г

Свързани новини

20.06.2023 10:18

Ридли Скот прави триумфално завръщане с историческия епос Наполеон?

Видян 1640 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Предстоящият исторически епос "Наполеон" се възхвалява като триумфално завръщане на Ридли Скот към историческите епоси, което подчертава колко пренебрегвано е било действителното му завръщане към този жанр през 2021 г. Макар че филмографията му е разнообразна, Скот все още е най-разпознаваем с историческите си епоси, а "Наполеон" се рекламира като най-доброто му от "Гладиатор" насам. Фактът, че за това изобщо се говори, доказва колко малко хора са гледали дори възхвалявания от критиката "Последният дуел" с Мат Деймън, Адам Драйвър, Бен Афлек и Джоди Комер, който беше пълен провал в боксофиса.


Ридли Скот прави кариера в историческите епоси, въпреки че има повече критически пропуски, отколкото попадения. Докато награденият с "Оскар" "Гладиатор" е най-големият му триумф, "1492: Завладяването на рая", "Небесно царство" и "Робин Худ" получиха смесени отзиви. Критическите провали често се отразяват негативно и на боксофиса, но последният му исторически епос е загадка, тъй като е аплодиран от критиците, но въпреки това печели много малко пари. Последният дуел трябваше да проправи пътя на Наполеон, но вместо това не оказа никакво влияние върху кинозрителите.


Макар мнозина да смятат, че това ще бъде Наполеон, "Последният дуел" е истинското завръщане на Скот към историческите епоси, тъй като е първият му филм след катастрофалното библейско приключение от 2014 г. "Изход: Богове и царе". Критиците и зрителите (поне тези, които го видяха) се съгласиха, че "Последният дуел" е уникална и провокираща мисълта епична драма, носена от изключителни актьорски изпълнения. В Rotten Tomatoes оценките на критиците и на публиката се установиха над 80 процента, а наред с другите отличия филмът беше номиниран за три супер награди "Изборът на критиците".


За съжаление, при бюджет от около 200 млн. долара (100 млн. долара за продукция и 100 млн. долара за маркетинг), това донесе само 30 млн. долара в боксофиса, което доведе до един от най-невероятните финансови провали за Ридли Скот. Откриването на "Последният дуел" с 4,8 млн. долара е най-лошото в кариерата на Скот. Доста добре известен факт е, че периодични филми като "Последният дуел", чието действие се развива в средновековна Франция, се смятат за рискови касови перспективи, но надеждата беше, че звездната сила на филма и положителният прием на критиката ще преодолеят несигурността. Филмът "Наполеон" има подобен профил и на теория носи подобен риск, но шумотевицата около него вече далеч надхвърля всички очаквания, които "Последният дуел" някога е имал.


Може би най-важното е, че "Наполеон" е продукция на Apple Studios - ще бъде пуснат в Apple TV+ след прожекцията му в кината, която започва на 22 ноември 2023 г. Като се има предвид, че притегателната сила на Apple Studios ще бъде животът на филма в стрийминг, за разлика от касовия му успех, мярката за успех ще бъде много нетипична. С ранното си присъствие в стрийминг платформата е почти сигурно, че "Наполеон" ще бъде огромен хит, що се отнася до това колко очи ще привлече. По-възрастната аудитория, която "Последният дуел" не успя да завладее, ще има възможност да пренесе "Наполеон" в домовете си, което би трябвало да го превърне в огромен триумф за Ридли Скот.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

дева