Свързани новини

14.07.2021 14:37

О. Стоун: Кой уби JFK и защо свободата се крепи на сайтовете?

Видян 3103 пъти | Коментари 1
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борис Ангелов
Кан
Спецпратеник



Трикратният носител на Оскар Оливър Стоун разказа за 19' и Слава всички подробности за убийството на Кенеди и кой според него е виновен на базата на новия му документален филм JFK.


Какво имахте предвид, когато обвинихте медиите за мълчанието им по новите факти за убийството на Кенеди? Кой ги кара да мълчат и защо?


О. Стоун: Ако всичко излезе наяве, а то е, че президентът на САЩ е убит с незаконен заговор, това ще бъде голям проблем. Ще се разбере, че президентът няма реален контрол върху армията, службите и други фактори, а никой не може да си позволи такава истина да излезе. Въпреки новите доказателства, на които е посветен филмът, журналистите у нас казват: "няма нови доказателства". Връщаме се към духа на 60-те години, намираме доста прилики между вестник Правда тогава и Ню Йорк Таймс сега. Целта е чрез медиите, включително YouTube, Facebook и Twitter да бъдат"полицаи" на света, както го правеше СССР, а медиите се опитват да ме дискредитират. Да видим дали тази тирания ще удържи.


Ако сега правите филм за онзи ден в Далас, кой ще бъде Лошият?


О. Стоун: Алън Дълес, бившият шеф на ЦРУ и шеф на комисията по разследването на убийството, както доказвам във филма, базиран на фактите. Аутопсията е катастрофална, куршумът не е същият, изстрелът убил президента е отпред, а не отзад, даже пушката не пасва. Този човек е бил враг на Кенеди, уволнен е от него. Разбира се, трудно е близо 60 години сред атентата да стигнем до финална истина. Особено след 3-те неуспешни финални разследвания.Хората нека да си направят сами изводите, като гледат филма.



Лично отношение към Кенеди ли Ви кара да ровите този случай 30 г. след култовия си филм JFK?


О. Стоун: Баща ми беше републиканец, израсъл съм като десен консерватор, на млади години вярвах, че Кенеди е лошият, че Кастро е лошият. После дълбаенето в темата за Виетнамската война ми показа, че нещата са доста по-различни. Мислех, че сме си научили урока, но после дойдоха двамата Буш с войните в Ирак и Афганистан. Нов Виетнам, старият беше стартиран от Джонсън, като наследник на Кенеди по пост, но не и по дух. Джон Младши, за чието списание работех, много пъти ме е питал за истината относно смъртта на баща му. Беше любопитен, но уплашен. Имаше качествата на Хамлет.


Кое е последното пристанище на истината?


О. Стоун: Най-добрите ни шансове са уебсайтовете.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни