Свързани новини

17.08.2020 13:18

Новата Лили Иванова на Пирин Фолк

Видян 3456 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

След като преди четвърт век спечели едва трета награда на Пирин фолк на неговия старт, старата Лили Иванова няма намерение да се връща на фестивала на македноската песен.

Любимецът на Пирин Фолк – Валентин Велчев ще участва в тазгодишното, 28-о издание на фестивала в Сандански, в конкурса за нова авторска македонска песен с композицията „Благословен“. Музика и текстът са написани специално за него от голямата певица Антония Рангелова, която още в началото на 90-те обявяват за „новата Лили Иванова“ заради това, че изпълнява мексиканската народна песен „Камино“ по-хубаво от оригинала – Йорданка Христова я нарича така, награждавайки я в конкурс за млади естрадни изпълнители.
Самата Антония Рангелова е лауреат на Пирин Фолк ’97 с „Аз се завръщам у дома“, а тази година ще се включи в конкурса и като певица с още една своя авторска песен - „Седем сина“.
Аранжиментът на „Благословен“ пък е дело на македонския виртуоз на акордеона Сашко Митковски. Младият певец ще излезе под №9 на 29 август 2020 г. в летния театър в Сандански, а меломаните вече могат да гласуват за него със СМС с текст Pirin 9 на телефон 191957 за всички мобилни оператори.
Валентин Велчев дебютира на Пирин Фолк 2019 с песента „Пирински орли“, написана за него от една от основателките на фестивала – Ели Кордева, аранжимент - Светослав Лобошки. Песента получи наградата на Журналистическото жури, а след големия й успех Валентин Велчев я изпя и на испански език - Águilas de Pirin, което е прецедент в историята на фестивала - песен от Пирин Фолк да звучи и на друг световен език, за да може да достигне до по-голяма част от меломаните на планетата чрез модерните платформи като iTunes и Spotify.
Едноминутен откъс от „Благословен“ вече е публикуван в канала на организаторите от Фен Фолк тв в YouTube, като песента се радва на вниманието и оценката на почитателите и се превръща в потенциален фаворит на фестивала. Сред първите, пожелали успех на участието на Валентин Велчев на Пирин Фолк 2020, са легендарните музиканти Мая Нешкова и Кирил Икономов, Митко Щерев и неговата група Диана Експрес, Севдалина Спасова, Таня Боева, Снежана Петкова от група Трик, композиторът Красимир Гюлмезов, носителката на титлата Miss Top Of The World 2016 и водеща на предаването „Папараци“ Елизабет Методиева и други.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете