Свързани новини

24.07.2020 09:37

Международна изложба представя редки породи котки във Варна

Видян 3525 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 100 котки ще бъдат представени в Международна лицензирана изложба на котки, която ще се проведе на 25 и 26 юли в Двореца на културата и спорта във Варна, предаде БНР. Това е една от най-атрактивните изложби у нас, която събира под един покрив породисти животни от най-добрите развъдници в България и чужбина. Международни експерти от Полша, Латвия и България ще определят най-добрите представители от всички породи. Ще има и специални призове - "Карнавален костюм на котка" и "Най- добро оформление на клетката (на тема лято)".


Организатор на 27-мото поред издание на Международната лицензирана изложба на котки е Съюзът на фелинолозите в България.

На изложението ще бъдат представени породите – британска в различни окраски – златна, сребърна и синя, порода екзотик, персийски, мейн кун, донски сфинкс, канадски сфинкс, бенгалски котки. Ще участват и домашни котки без порода, които ще бъдат оценявани в специален клас. За изложението ще пристигнат представители и от Румъния, Украйна и Русия.


Предвид емидемиологичната обстановка заради коронавируса, организаторите са подсигурили предпазни шлемове и дезинфектанти за всички участници в изложбата. Посетителите също трябва да носят лични предпазни средства, каза за радио Варна Светлана Йоргова, представител на Съюза на фелинолозите в България.


Изложбата на котки е празник на всички, който дава възможност да се видят десетки породи котки, да се общува на живо с представители на професионални развъдници относно особености и характер на дадена порода, каза още Светлана Йоргова. За всички желаещи ще има възможност да си купят играчки, храна за домашни любимци, лакомства от най-добрите производители на специални цени. А предложените на изложбата сувенири, красиви статуетки, ювелирни изделия и всевъзможни аксесоари на котешка тематика няма да оставят равнодушен абсолютно никой от присъстващите.

Снимките в галерията са на Съюза на фелинолозите в България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион