Свързани новини

13.08.2019 10:33

Предстоят Панаирни дни в Оряхово

Видян 1341 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От 15 до 18 август 2019 г. в Оряхово се провеждат традиционните Панаирни дни. Организирането им започва през 1931 г. с решение на Градската община. Първоначалното название е Оряховски 5-дневен панаир за едър и дребен добитък, разни манифактурни, колониални, железарски, бакърски и други стоки. Още от създаването си Панаирните дни са свързани с разнообразни културни събития. В рамките им традиционно се провеждат Празници на духовите оркестри, посветени на композитора Дико Илиев, който живее и твори в Оряхово повече от 40 години. Организирането на празниците започва през 1988 г. В началото се провеждат през две години, а от 2002 г. стават ежегодно събитие. В концертите вземат участие духови оркестри и мажоретни състави от България и чужбина. Всеки оркестър и състав получава грамота за участие и статуетка с образа на Дико Илиев.


На 15 август културната програма ще започне с пленер в къщата музей на Дико Илиев и шлаегрите на Мария Петрова.


Старт на празничните панаирни дни ще бъде даден в петък, от 19.00ч., когато ще се състои дефилето на духовите оркестри, които ще участват в 23-те тематични празници в града.  В 19.15 ч. актьорът Симеон Владов ще даде официалното начало, а кулминацията на вечерта ще бъде концерта на Васил Найденов. Спортните прояви ще се проведат също в петък, когато ще се стартира и петата Спартакиада в Оряхово. Ще последват състезания по  борба, които ще се проведат в зала Арена- Оряхово,  футболният турнир ще се проведе в парк Щурците. В 17 ч. ще се открие и изложба Аз обичам Оряхово. Оригиналното събитие ще събере семейни фотографии, направени на фона на местни природни и исторически забележителности. В събота, в 9.00 ч. зала Арена – Оряхово ще домакинства състезание по бадминтон. Ще бъдат отворени ателиета по грънчарство, ще се проведат детски пленери.


Вечерта за настроението на публиката ще се погрижат Ъпсурт, Белослава и Краси Радков.


В последния ден програмата отново е предназначена аз всички възрасти, като освен спортните прояви, ще се проведе и  детско шоу за таланти. Панаирните дни ще завършат с международна фолклорна вечер с гости – изпълнители от Румъния, Сърбия, Молдова, Македония , Турция и България.


Снимка: Getty images



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

водолей