07.03.2018 15:43

Мишо Александров прекратил плувната си кариера заради допинг

Видян 1257 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Стана ясна причината за изненадващото решение на световния шампион с щафетата на САЩ в 25-м басейн, двоен европейски медалист и национален рекордьор Михаил Александров да сложи на 32 години край на активната си състезателна кариера като плувец. Оказа се, че той е бил хванат с допинг при тест по време на състезание на 4 юни миналата година. Месец по късно Мишо се оттегли от плуването.


Въпреки отказването му, сега бе обявено, че той получава 1-годишно наказание заради употреба на забранени вещества. Софиянецът е дал положителна проба за бензоилекгонин и метилекгонин, които са метаболити на кокаина. Александров участва за България на Олимпиадите в Атина и Пекин, след което от 2009 година се състезава за САЩ. Наказанието на Александров влиза в сила със задна дата от 24 август 2017 година, а всички негови резултати след 4 юни миналата година са отменени.


Българинът е двукратен световен шампион в 25-метров басейн с щафетата на САЩ на 4 по 100 метра съчетано плуване от Дубай 2010 и Истанбул 2012.


Като състезател на България той има две бронзови отличия от Европейското първенство по плуване в 25-метров басейн в Дебрецен през 2007 година - на 100 и на 200 метра бруст.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

риби