Свързани новини

19.11.2017 23:03

Григор триумфира в Лондон

Видян 1440 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров спечели най-големия си трофей в своята кариера. Най-добрият ни тенисист триумфира на заключителния Мастърс турнир в Лондон, събиращ осемте най-добри тенисисти през годината. На финала в английската столица Димитров успя много трудно да победи белгиеца Давид Гофен със 7:5, 4:6, 6:3. Срещата започна по изключително труден начин за родния тенисист. Още в първия гейм той допусна пробив,  но съумя да го върне много бързо. В края на сета хасковлията взе инициативата и успя да пробие сервиса на Гофен, след което спечели със 7:5. В началото на втория сет играта бе равностойна, като и двамата тенисисти успяваха да спечелят подаването си. Пръв до точка за пробив стигна Димитров, но той не успя да я реализира, а още в следващия гейм Гофен от своя страна взе подаването на Григор. Този пробив бе достатъчен за белгиеца и той затвори спокойно сета с 6:4. Третият сет започна изключително трудно за Григор и той трябваше да спасява няколко брейк точки още при първото си подаване.  Последва равностойна игра от двете страни на мрежата до средата на решаващата част. При 3:2 в своя полза Димитров успя да пробие сервиса на Гофен и това му гарантира комфортна преднина.  Най-добрият ни тенисист успя да спечели следващите си два сервис-геймове, което му осигури крайния успех с 6:3.


Иска ми се да мога да опиша емоциите, които усещам в момента, но и аз не мога. Бяха невероятни две седмици за мен, беше удоволствие да играя в Лондон, но и голяма чест. Мога смело да кажа, че това бяха най-добрите седмици в живота ми, сподели Димитров след края на мача.


Това безспорно е най-големият успех на Димитров в неговата кариера. Българският тенисист завърши този изключителен сезон по възможно най-добрия начин. Той спечели всичките си срещи в Лондон, с което си гарантира 1500 точки за световната ранглиста и рекордното трето място в света.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

дева