Свързани новини

08.07.2017 14:57

Дуди Села издържа само два сета срещу Григор

Видян 1601 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

   Григор Димитров си осигури място във втората седмица на Уимбълдън без загубен сет, след като поведе с 2-0 сета (6-1 6-1) срещу Дуди Села и израелецът се оттегли заради контузия в бедрото. 26-годишният българин ще играе на осминафиналите срещу Роджър Федерер, ако швейцарецът се справи с Миша Зверев.

Срещата започна с два убедителни сервис гейма. Села опитваше да играе агресивно, но още в третия гейм обаче Григор му показа, че е подготвен за атаките на съперника. Българинът не се възползва от първата си възможност за пробив, но след великолепен минаващ удар от бекхенд стигна до втора и този път израелецът сбърка.

След ранния пробив Димитров влезе в страхотен ритъм. Той взе подаването си на нула и след това поведе с 40:0 при сервис на Села след две фантастични отигравания. Първо той направи изключителен уинър от форхенд от няколко метра зад основната линия, а след това стигна до къса топка и размина съперника. Тенисистът от Израел помогна и геймът приключи след негова двойна грешка. Григор загуби само две точки при свой сервис в първия сет и го приключи за 23 минути.

След края на първата част Села поиска медицински таймаут и срещата бе прекъсната за 10 минути. Това не се отрази на концентрацията на българина и той продължи серията си и в началото на втория сет. Дуди бе близо да спечели гейм, но Димитров го обърна и постигна ранен пробив. Първата ни ракета поведе с 3:0 след серия от девет поредни спечелени гейма. Чак тогава съперникът му успя да се запише на таблото.

Последва първият гейм от началото на мача, в който Григор бе затруднен при свой сервис и дори се стигна до възможност за пробив. Няколко отлични изяви на мрежата предотвратиха това и той поведе с 4:1. Дуди опита да излиза по-често на мрежата и имаше някои добри завършващи удари, но в доста случаи бе разминаван от българина. Опитите на израелеца за къси топки нямаха никакъв ефект, тъй като Димитров се движеше великолепно по корта, покриваше всеки сантиметър и имаше отговор на всичко. Това доведе до нов пробив, а малко по-късно Григор стигна до крайния успех след нов убедителен сервис гейм. Тогава Села реши, че няма смисъл да се мъчи повече и се отказа, като двамата прекараха на корта точно 1 час.


Източник: Sportal.bg.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

рак