Свързани новини

24.08.2016 09:33

Лудогорец стана първият български отбор, който ще играе за втори път в групите на Шампионска лига

Видян 1541 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Шампионът на България Лудогорец написа нова страница в историята на българския футбол. Тимът от Разград стана първият отбор от България, който ще играе за втори път в групите на най-престижния клубен турнир в света – Шампионска лига.
Лудогорец стигна до място сред най-големите 32 клубни отбора в Европа, след като в плейофа за място в груповата фаза на турнира отстрани първенеца на Чехия Виктория (Пилзен).
Реваншът между двата тима, който се изигра в Пилзен, завърши наравно 2:2. В първия мач Лудогорец победи с 2:0. С общ резултат от двата мача 4:2 българският шампион влезе в групите на Шампионска лига.
Жребият за груповата фаза на турнира е на 25 август (четвъртък).

След двубоя пред „БТВ Екшън“ треньорът на Лудогорец Георги Дерменджиев демонстрира реализъм. Той заяви, че играчите му са доказали, че Лудогорец е тим от средно европейско ниво, което е много добре за целия български футбол.
Специалистът  поздрави, играчи, ръководство и фенове с успеха.
Георги Дерменвджиев показа и амбиции, коментирайки че отборът има всичко необходимо в момента не само да се пребори за третото място в групата си в Шампионска лига, което дава право на участие в Лига Европа, а и да се класира за елиминационните кръгове в Шампионска лига.
За реванша срещу Виктория Георги Дерменджиев отбеляза, че качеството на футбола е останало на заден план заради огромния залог.
Специалистът изрази убеденост, че Лудогорец ще вземе точки в групата на турнира и няма да е отбор, който само да губи.
Треньорът на шампиона на България призна, че в страната ни е много трудно да се постигне това, което направи Лудогорец, като постигнатото трябва да продължи да се надгражда.
Треньорът на Виктория (Пилзен) Роман Пиварник не скри огромното си разочарование от отпадането на тима от Шампионска лига.

Той коментира, че играчите му са влезли отлично в двубоя, като са постигнали една от целите – ранен гол. За съжаление обаче гостите бързо са възстановили равенството. Специалистът коментира, че е вярвал до последно, че играчите му имат силите и качествата да стигнат до нужния обрат. Той похвали футболистите си за характера, кой са демонстрирали на терена, като заради него отборът напълно е заслужавал, ако не друго, то поне да спечели реванша.
Треньорът на Виктория не спести критики към отсъжданията на испанските съдии, които според него, са повлияли на развоя на двубоя.


Източник:Фокус
 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

дева