Свързани новини

13.01.2009 11:17

Роналдо е Футболист на годината на ФИФА

Видян 2338 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съотборникът на Димитър Бербатов в тима на Манчестър Юнайтед Кристиано Роналдо беше определен за Футболист на годината на ФИФА на церемония, организирана от ръководството на световния футбол.


Аржентинският ас на Барселона Лионел Меси остана втори, трети е нападателят на Ливърпул Фернандо Торес. В окончателния списък на ФИФА място също намериха Кака от отбора на Милан, победител в миналогодишното издание на анкетата и съотборника на Меси в Барса Шави, който бе избран за Играч на Евро 2008 от управата на УЕФА. 23-годишното крило на Португалия Роналдо заслужи тази чест заради огромната помощ, която оказа на Манчестър Юнайтед за завоюването на Премиършип, Шампионската лига и Световната клубна купа. С това отличие Роналдо направи своеобразен "хеттрик", след като вече спечели престижния приз "Златната топка" на журналистите и Играч на годината на ФИФПро, в която го подкрепиха професионалните футболисти.
"Това е изумителен момент, много специален", заяви Роналдо, след като получи наградата си от Краля на футбола Пеле. "Мога да кажа на майка си и сестра си: Изстрелвайте фойерверките веднага. Това е един от най-важните моменти в моя живот". Роналдо е първият играч, носещ фланелката на английски клуб, който печели наградата на ФИФА. Преди тя отиваше само при футболисти, играещи за италиански или испански клубове. "Може да няма никакви английски футболисти тук, но аз смятам, че за Англия е важно, че сега с Фернандо Торес представяме два клуба от Острова. Това е победа също така и за английските запалянковци, тъй като Премиършип е силна лига, като не забравяме, че шампионатите в Испания и Италия също остават много добри", каза Роналдо преди церемонията. В анкетата на ФИФА гласуваха селекционерите и капитани на национални отбори на 208 асоциации, членове на Международната централа. За първо място на Роналдо гласуваха 136 треньори и капитани, докато Меси получи 76 гласа. Така португалецът спечели приза с 935 точки, следван от Меси с 678 и Торес с 203. Бразилската нападателка Марта бе определена за най-добра през 2008 г. за трета поредна година, изравнявайки постижението на германката Биргит Принц, която този път е втора с повече от 1/3 изоставане - 328 точки срещу 1002 за Марта.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.