Свързани новини

20.01.2014 13:45

Гришо продължи победния ход в Мелбърн, чака Надал на 1/4-финалите

Видян 1112 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров продължава страхотното си представяне на Аустрелиън Оупън и вече е на 1/4-финалите! Българинът елиминира и Роберто Баутиста-Агут (№62 в световната ранглиста), надигравайки го с 6:3, 3:6, 6:2, 6:4.


Следващият съперник на хасковлията ще бъде победителят от мача между Рафаел Надал и Кей Нишикори. Спорът за място на 1/2-финала ще се състои в сряда срещу четвъртък.


Още преди дни с победата си над Милош Раонич Григор стана първият българин, достигнал 1/8-финал на турнир от Големия шлем. Днес Димитров записа ново историческо постижение и вече можем да мечтаем за нещо много повече.


С успеха над Роберто Баутиста-Агут българинът си осигури дебют в Топ 20. Димитров ще се изкачи до №19 в света, а освен това днешната победа му донесе и чек за 270 000 щатски долара.


В началото на мача Гришо и Баутиста-Агут си размениха по един сет - 6:3, 3:6, след което Димитров беше фантастичен в третия, в който отвя съперника с категоричното 6:2, а след това с решаващ пробив в края на четвъртия сет страхотният хасковлия постигна сладката победа и заслужено ликува. Последната точка за българина дойде след продължително разиграване, при което съдиите отсъдиха аут в полза на българина, но Баутиста-Агут поиска "ястребово око", но електрониката потвърди решението им и Гришо вдигна победоносно ръце.


22-годишният Димитров спечели 85% от разиграванията при вкаран първи сервис срещу 68% за испанеца. Българинът постигна 11 аса срещу 5, 38 срещу 27 уинъра и допусна по-малко непредизвикани грешки - 34 срещу 45.


Това беше четвърти мач между Григор и Баутиста-Агут. В трите предишни срещи българинът спечели само една победа - след четири спасени мачбола, три от които поредни при 6:3 точки в тайбрека на третия сет. Григор не загуби разиграване до края на двубоя на чалънджъра в Орлеан (Франция) - 3:6, 6:2, 7:6(6) и ликува, но днешният му успех е много по-сладък и ценен, тъй като го класира на 1/4-финал на турнир от Големия шлем.


В другите им 2 мача хасковлията отстъпи на Баутиста-Агут - на фючърс в Испания (6:4, 4:6, 6:2) и на АТР турнира в Пекин в края на миналия сезон (6:4, 6:2).



Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

риби