Свързани новини

15.02.2013 16:37

Гришо отива на полуфинал

Видян 1468 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият ни тенисист Григор Димитров не прости на партньора си на двойки Маркос Багдатис и с обрат 6:7 (4), 7:6 (0), 6:3 се класира за полуфиналите на турнира в Ротердам.


21-годишният хасковлия е първият във финалната четворка на турнира, а съперникът му ще се определи от изхода на сблъсъка между поставения под №2 в схемата Хуан Мартин Дел Потро (Аржентина) и финландеца Ярко Ниеминен.

В първия сет срещу Багдатис Гришо печелеше по-лесно сервис геймовете си и дори стигна до две възможности за пробив, които обаче не успя да реализира. Така се стигна до тайбрек, в който българинът не бе концентриран и сдаде сета с на 4 точки.

Втората част започна добре за Димитров и той стигна до пробив при 2:2. Кипърецът обаче веднага го върна, което докара Гришо до там да счупи ракетата си. В тайбрека, с който трябваше да се реши и този сет обаче, Българинът демонстрира желязни нерви и не даде дори точка на добрия си приятел.

Инерцията на Гришо се запази и в последната част, която започан ударно за него - пробив още в първия сервис гейм на Багдатис и преднина от 3:0. Последва размяна на геймове, а ключовият момент настъпи при 4:2 за Димитров, когато Багдатис имаше две възможности да върне пробива и да остане в мача. Неговият партньор на двойки обаче бе безпогрешен и успя да поведе с 5:2. В следващия гейм Гришо стигна до първия си мачбол, който бе отразен от кипъреца. При сервис гейма на хасковлията обаче прошка нямаше и при втората си възможност Димитров успя и спечели мача.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби