Свързани новини

06.02.2012 17:30

Националният отбор в нов тото скандал

Видян 1678 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Огромен тото скандал е на път да взриви за пореден път футболната ни общественост. Интернет сайт в Южна Африка съобщава, че контролата между местния национален тим и България през пролетта на 2010 година е била манипулирана. Двата отбора играха на 2 май 2010 година в Йоханесбург и завършиха 1:1. За нашите се разписа Валери Божинов, а по това време селекционер бе Станимир Стоилов.


Според Линдъл "Асото" Кика, който отговаря за националните отбори на ЮАР, всички контроли на Бафана-Бафана преди домашния Мондиал са били уредени. Самият Кика отрече да е направил грешка при организирането на двубоите, които по подозрение са били повлияни от рефери, назначени с помощта на подозрителната спортна маркетингова група Football4U. През май 2010 година ЮАР играе срещу Тайланд, България, Колумбия и Гватемала. Въпросната Football4U беше контролирана от Уилсън Раж Перумал, сингапурец, който в момента лежи в затвора във Финландия заради уреждане на мачове в страната. Именно Перумал натопи и президента на Беласица Костадин Хаджииванов-Коце Маца като част от организирана престъпна група за уреждане на мачове.


“Тези хора (Перумал и организацията му) се свързаха с нас с предложение за програма за размяна на рефери. И за да бъда честен, не мислих два пъти за това. Прецених, че това е отлична възможност за местните ни рефери да ръководят чуждестранни мачове", каза Кика.


Той добави, че предложените рефери са били проверени от самата федерация. "Имената на съдиите бяха в списъка на ФИФА и имаше потвърждение, че можем да им вярваме. В контролите обаче те се представиха под нивото си и решихме да ги сменим за последния си мач с Дания", добави „Асото“. Той каза още, че след Мондиала Football4U отново са се свързали с тях, за да предложат нова програма за рефери, този път за олимпийските квалификации на отбора на Южна Африка до 23 години. Южноафриканската асоциация обаче отказала заради предишния си опит и чувството, че не може да се вярва на тази асоциация.


Националният отбор на България за втори път в рамките на няма и година гръмва в тото скандал. През февруари 2011 година нашите участваха в доказано уредената контрола с Естония (2:2) в Турция. ФИФА анулира резултата, след като беше потвърдено, че резултатът е бил манипулиран от унгарска съдийска бригада в полза на залагания. Любопитното е, че срещата е уговорена от организацията Фуути Медия, ръководена от Антъни Сантия Радж. Той е един от партньорите в измамите на споменатия по-горе Перумал и също сингапурец. БФС не получи наказание за контролата, тъй като българската страна няма никаква вина, тя е на организаторите и наетите от тях съдии. В мача с Естония и 4-те гола бяха от дузпи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.