21.10.2008 12:25

Михайлов: "Конгресът на БФС ще бъде в началото на 2009 година"

Видян 1911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Българския Футболен съюз заяви пред официалния сайт на ФИФА, че конгреса на българската централа ще се проведе в началото на следващата година.


Михайлов е в Цюрих за да се срещне с президента на ФИФА Сеп Блатер и за да обсъди с него наболелите проблеми на българския футбол. Той заяви: "Дойдох тук, за да се срещна с президента Сеп Блатер. Има няколко проблема в българския футбол, които бих искал да решим. Изборите за президент на Българския футболен съюз бяха насрочени за месец ноември 2009 година, но аз искам да ги изтеглим за началото на следващата година. Ние имахме известни проблеми с корупцията и нелегалните залагания, а аз искам да се справим с тези въпроси, за да се изчисти името на българския футбол". Той допълни: "Нашият футбол не се справя толкова лошо в този момент. Юношеският ни национален отбор се класира за Европейското първенство, а това не се бе случвало от много време. Мъжкият национален отбор е на 15-то място в ранглистата на ФИФА и това е добра новина. Но ние винаги оставаме някак си в страни и третото място в квалификационна група не ни прави много щастливи". Михайлов бе попитан какво точно липсва на сегашния тим на България за разлика от този, който стана четвърти в света през 1994 година. Президентът на БФС отговори: "Няма как да сравнявам генерацията от 1994 година със сегашната. Това са две съвсем различни ери, но аз мога да кажа, че българският футбол изостава в момента. Хубаво е, че младите ни играчи отиват в чужбина, това им помага да узреят по-рано. Обратно на това, нашите клубове нямат средствата и инфраструктурата да се сравняват с Европа. Тренировките не са провеждани перфектно и само четири или пет клуба успяват да останат над морското ниво. Като резултат на това, клубовете купуват млади играчи от чужбина, които са с по-малък талант, но са по-евтини и това спира нашите млади състезатели да се развиват". Михайлов продължи: "В нашата централа имаме Йордан Лечков, Илиян Киряков и Емил Костадинов - все играчи от САЩ'94. Това е хубаво нещо, защото ние сме Футболна асоциация, в сравнение с някои други спортове. Сериозно, има хора в нашия съюз, които не са били футболисти и за това има баланс". Президентът на БФС каза и няколко думи за звездата на България Димитър Бербатов: "Бербатов вече постигна в някаква степен нивото на популярност на Христо Стоичков, както в България, така и в чужбина. Той е отличен мотор на футбола в нашата страна. Той повдига нивото ни и най-вече мога да кажа, че е невероятен пример за хората в България". Михайлов обяви и какви са неговите основни цели в близко бъдеще: "Всеки футболен съюз има нужда от тренировъчен център за своя национален отбор. Много близко съм до завършването на този проект с помощта на ФИФА и УЕФА. Единственото, което ни липсва в този момент е земята, върху която да го построим. Това е основната ни цел за този момент".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Днес фокусът ви може да се измести към практичните аспекти


Днес фокусът ви може да се измести към практичните