Свързани новини

04.09.2008 14:20

Кан приключи с футбола на 38 години

Видян 1513 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Един от най-великите вратари във футболната история Оливер Кан прекрати   кариера си във вторник вечерта. Бенефисът на големия страж се състоя на стадиона на Байерн (Мюнхен) „Алианц арена“. Близо 70 000 души се събраха по трибуните да изпратят своя любимец. За да уважат Кан на терена излязоха отборите на шампиона на Германия Байерн и Бундестима.
Оли, както го наричат, бе дългогодишен капитан и на двата тима. При баварците вратарят прекара последните 14 години от впечатляващата си кариера.



Двубоят завърши при резултат 1:1. Първи до гол стигнаха германските национали, които отбелязаха в 33-ата минута чрез Пьотър Троховски. Той влезе в историята, като последния футболист отбелязал гол във вратата на страховития Кан. Мирослав Клозе направи резултата 1:1 в 51-ата. Кулминацията на вечерта дойде в 75-ата, когато съдията даде сигнал за смяна. Последният мач на големия вратар приключи. Целият стадион стана на крака, когато Кан беше заменен от Ренсинг. От трибуните се чуваха скандирания „Оли, Оли“ докато той правеше почетна обиколка. След нея Кан просълзен направи обръщение към зрителите. „Много съм развълнуван. Не мога да намеря точните думи да изкажа благодарността си за подкрепата ви през всичките тези години. Пожелавам успех на Байерн и Германия. За всичко си има край и аз трябва да приключа с футбола“, каза футболната легенда. След това изказване страшилището за много нападатели по света се запъти към съблекалните, за да свали ръкавиците за последен път.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

дева