Свързани новини

23.10.2009 13:44

Йовчев доволен от България на Световното първенство

Видян 1661 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на БФ Гимнастика Йордан Йовчев не бе категоричен дали ще продължи състезателната си кариера до олимпиадата в Лондон през 2012 г., информира БГНЕС.


"Олимпиадата е далече. За сега не може да се каже нищо. Ако съм жив и здрав ще продължавам, пък ще видим", заяви Йовчев. Той бе категоричен, че е доволен от представянето на националния отбор на Световното първенство, тъй като е постигнат минимума на поставените цели. С него се съгласи и старши треньорът на националния отбор Милко Танкушев. Той добави, че освен добрата оценка за мъжката гимнастика, трябва да се отбележи и добрата подготовка на жените. "За жалост в момента имаме само шест състезателя. Трябва да се води правилна подготовка, за да не се контузят те. Имаме още две момчета, които може би в бъдеще ще могат да заменят националите, но засега те са още много млади", добави Танкушев.
Йовчев обясни, че състоянието на Филип Янев е дотолкова добро, че той може да помогне на България в състезанията на четири уреда - без земя и отскок. Най-добрият ни гимнастик добави, че проблема на Янев е чисто психологически. Еди Пенев пък ще се състезава за националния отбор, след като контузията му отшуми. "Смятам, че мога съм полезен в техническия комитет на следващия президент на Европейския комитет по гимнастика. Не смятам, че това ще влоши отношенията ми с Международната федерация, въпреки, че двете структури имат някакъв конфликт помежду си", отбеляза Йовчев. Президентът на БФ Гимнастика вероятно ще пътува за Гран При на Швейцария в понеделник, но това все още не е сигурно, тъй като не се чувства подготвен. Александър Батиков пък ще участва в Световна купа през ноември.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и