Свързани новини

02.10.2009 08:53

Лацио разби Левски с 4:0

Видян 1800 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският шампион Левски записа второ поражение в Европа, след като загуби с 0:4 от италианския Лацио в среща от втория кръг на груповата фаза на турнира "Лига Европа", която се игра на стадион "Георги Аспарухов", предаде БГНЕС.


Гостите от Рим започнаха много по-добре срещата и първото опасно положение бе пред вратата на Цветан Димитров. Той трябваше да се намесва още в 7-та минута, когато Томазо Роки бе изпуснат от българската отбрана и стреля силно, но в ръцете на българския страж. Левски отговори на предизвикателството с удар на Жоазиньо от пряк-свободен удар, но топката попадна в стража на гостите Бидзари. В 13-та минута Георги Христов можеше да открие резултата, след като бе изведен сам отдясно на вратата на Лацио. Нападателят обаче стреля с левия крак в аут. Носителят на Суперкупата на Италия откри резутата в 22-та минута. Мауро Сарате подаде към оставения непокрит от Сърмов бразилски национал Матусалем, който не сгреши и прати кълбото в мрежата на "сините". Седрик Бардон пък стреля силно към вратата на Лацио в 27-та минута, но би високо над напречната греда. В 42-та минута, Жоазиньо центрира към Зе Соарес, но ударът с глава на крилото на Левски не попадна в целта. Двата тима се готвеха за почивката, когато Лацио нанесе втория си кинжален удар. Аржентинският нападател Мауро Сарате получи хубав пас отляво и с плътен шут не остави шанс на Димитров за 0:2.
Наставникът на "сините" Ратко Достанич пусна в началото на втората част Йордан Милиев и Боян Табаков. Те замениха Елин Топузаков и Дарко Тасевски. Още в самото начало на второто полувреме Георги Христов се измъкна от двама бранители на римляните, стреля опасно, но неговия удар бе спасен от Бидзари. В 53-та минута, френският халф на Левски Седрик Бардон мина като на слалом през петима играчи на Лацио, направи двойно подаване с Табаков и се озова сам срещу стража на гостите. Неговият удар не попадна в целта, а мина много близо до лявата греда на "орлите". Георги Христов можеше да намали резултата в 57-та минута, но защитник на "лациалите" блокира. Мурат Мени обаче бе изведен добре в 67-та минута пред вратата на Левски, стреля мощно и не остави никакви шансове на българския вратар за 0:3. Веднага след третия гол бяха хвърлени няколко бомбички.
Лацио направи резултата разгромен в 74-та минута. Капитанът на "орлите" Томазо Роки бе изпуснат, след като Юсеф Рабех се подхлъзна, той напредна, излъга бранител на Левски и оформи крайния резултат. До края на мача, "синята" публика се опита да вдъхне кураж на своите любимци, но Левски загуби тежко, записвайки второто си поражение в "Лига Европа" след загубата от Виляреал. В другата среща от Група "G", Ред Бул Залцбург успя да постигне втори успех в турнира, след като надви у дома Виляреал с 2:0.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови