Нито един фехтовач от Русия или Беларус няма да участва в Олимпийските игри в Париж, след като тези, които имат право на участие под неутрален знаменател, не се включиха в европейските квалификации.

Свързани новини

25.04.2024 10:10

На Олимпийските игри в Париж няма да има руски фехтовачи: Европейската федерация

Видян 1467 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нито един фехтовач от Русия или Беларус няма да участва в Олимпийските игри в Париж, след като тези, които имат право на участие под неутрален знаменател, не се включиха в европейските квалификации, според Европейската конфедерация по фехтовка.

„За съжаление няма руски или беларуски спортисти“, заяви президентът на EFC Джорджо Скарсо пред репортери във вторник.

„Датата за записване изтече. Причината за тяхното отсъствие не е известна, нямаше официална декларация с писмо, което да я обясни“.

Миналата година руските фехтовачи отхвърлиха „предложения формат за завръщане“, определен от Международния олимпийски комитет (МОК), за да се върнат към международните състезания, което породи възможността те да бойкотират олимпийските квалификации.

Президентът на Руския олимпийски комитет Станислав Поздняков, четирикратен олимпийски шампион на сабя, заплаши с бойкот, след като някои спортисти - включително собствената му дъщеря София, носителка на златен олимпийски медал - не бяха допуснати до състезанието.

МОК предложи на руснаците да се състезават в Париж като неутрални спортисти без национален флаг или химн, стига да не подкрепят публично войната срещу Украйна и да не работят в армията или службите за сигурност.

„Нито един руски фехтовач няма да отиде на тези олимпийски игри“, заяви тази седмица ръководителят на руската федерация по фехтовка Илгар Мамедов пред Sports.ru.

„Ние ясно изразихме принципната си позиция: няма да делим отбора си на такива, които се харесват на Запада, и такива, които според тях са „лоши руснаци“.“

Шестте места на Игрите в Париж са отворени за участие в европейския квалификационен турнир в Диферданж, Люксембург, през уикенда.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

рак