Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си и сломи световния номер две - Карлос Алкарас, с 6:2 6:4 за 94 минути, в 1/4-финален двубой от турнира в Маями, САЩ от сериите Мастърс-1000 на ATP.

Свързани новини

29.03.2024 10:04

Гришо не остави шансове на Алкарас и се класира за своя първи полуфинал в Маями

Видян 1952 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-добрият български тенисист Григор Димитров изигра един от най-силните мачове в кариерата си и сломи световния номер две - Карлос Алкарас, с 6:2 6:4 за 94 минути, в 1/4-финален двубой от турнира в Маями, САЩ от сериите Мастърс-1000 на ATP. Това бе втора победа на българина срещу испанския му съперник от общо пет мача. Също така успехът се оказа юбилейният номер 40 срещу съперници от топ 10 на световната ранглиста, както и първа срещу играч от топ 5 след триумфа срещу легендата Роджър Федерер на US Open през 2019 г.

32-годишният хасковлия демонстрира страхотна форма в първия сет и унищожи 11 години по-младия си съперник в първия сет. Вторият сет също започна безупречно за Димитров, който в един момент се видя с преднина от 4-1 и бе на крачка от бързо затваряне на мача, но Алкарас се вдигна и успя да изравни. Григор спечели изключително напрегнатия девети гейм, след което направи същото и в десетия, за да стигне до напълно заслужена победа. Успехът бе четвърти успех от началото на турнира за Димитров. Досега той изигра два близо тричасови мачове - при победите си над Алехандро Табило и Хуберт Хуркач, докато се справи с Яник Ханфман за само 46 минути.

Карлос Алкарас заяви, че не е имал отговор за играта на Григор Димитров и се е почувствал като 13-годишен на корта.

"Той игра невероятен тенис, почти перфектен, ако мога да кажа "перфектен". Не можех да намеря решение. Не можах да намеря начин да го накарам да се чувства неудобно на корта. Беше страхотен мач от него. Аз съм много объркан в момента, защото той ме накара да се почувствам като 13-годишен. Беше лудост. Говорих с моя екип и им казах, че не знам какво да правя. Не знам къде е неговата слабост. Не знам нищо", коментира световният №2.

На полуфиналите българинът ще играе с германеца Александър Зверев, който надви унгареца Фабиан Марошан с 6:3 7:5 в своя 1/4-финал.

В исторически план Димитров има само една победа от осем опита срещу Зверев, като е в серия от седем поредни загуби срещу същия съперник. В интервюто след мача световният номер 12 заяви, че не го е страх от предстоящия двубой, а досегашните резултати са просто статистика.

Самото достигане до 1/4-финалния сблъсък бе сериозно постижение в индивидуалното развитие на Димитров. До тазгодишното издание на турнира в Маями той не бе достигал до тази му фаза. Така той вече има класирания сред най-добрите осем на всичките девет надпревари от сериите Мастърс. Той е едва деветият активен тенисист с такова постижение след Новак Джокович (Сърбия), Рафаел Надал (Испания), Гаел Монфис (Франция), Марин Чилич (Хърватия), Станислас Вавринка (Швейцария), Анди Мъри (Шотландия), Доминик Тийм (Австрия), Стефанос Циципас (Гърция), Александър Зверев (Германия).

Победата срещу Алкарас има и още един важен аспект за българския състезател. Той си гарантира прогрес в световната ранглиста и след края на престижния форум в САЩ ще измести гръцкия тенисист Стефанос Циципас и ще се приближи сериозно до десетия Алекс де Минор от Австралия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.