Международният борд на футболните асоциации (IFAB) може да промени правилата за определяне на засада, съобщава испанският вестник Марка.

Свързани новини

20.03.2024 16:10

Правилото за засада във футбола може да бъде променено през 2025 г.

Видян 1258 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният борд на футболните асоциации (IFAB) може да промени правилата за определяне на засада, съобщава испанският вестник Марка.

Ако това стане засада ще се отсъжда, само ако играч от атакуващия отбор е пред последния играч на противника с цялото си тяло. Инициатор на промените е бившият мениджър на Арсенал Арсен Венгер, който в момента работи за Световната футболна федерация (ФИФА).

Първите тестове започнаха още през ноември 2023 г. на младежки турнири в Италия и Швеция. Успехът на експеримента ще бъде оценен не по-рано от февруари 2025 г.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Стратега от Требич 21.03.2024 02:52

    Има и още по-добър вариант. За отбори от рода на Реал Мадрид, Дърцелона, МЮ, Лъвърпуул, МС И ПСЖ, при никакви варианти да не се отсъждат засади, та ако ще техен играч да е и зад вратата. Но за всички останали отбори-лузъари засада се отсъжда по решение на съдята, т.е. винаги! А някой се е осмелил да влезе е полувината на споменатите по-горе отбори, съдята вднагаго цъка със засада. Втората промяна ще състои в това, че когато споменатите по имено по-горе отбори бият дузпа, ако не вкарат от първия път, имат право да я пребиват до вкарване на гол, независимо колко опита ще направят! И третата промяна е за всички изпълнители на дузпи, които се спират, оглеждат се като наакани пукъли, за да видят на къде ще скача вратаря, за техен комфорт, да им се сложи по една масичка с кафенце, да си отпиват кафенце, докато решат на къде да изпълнят дузпата. Това важи специфично за Левандорски, Раш-Форт, Сергиьо Рамос и за още десетина подобни спираши се и ситнещи, като съсели дуспаджии-тарикати!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец