Б.Новачков готов да смени Наим на квалификациите за Париж и то по право

Свързани новини

17.03.2024 00:03

Б.Новачков готов да смени Наим на квалификациите за Париж и то по право

Видян 1428 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борислав Новачков, носител на сребърен и на бронзов евромедал, е готов да смени Микяй Наим, чиито права бяха спрени поради съмнения за употреба на допинг и няма да може да представя страната ни на квалификациите за олимпийските игри в Париж. "На килограмите съм, във форма съм, готов съм да пристигна за турнирите в Баку през април и Истанбул през май", сподели пред 19 минути легендарният състезател. "Бих приел покана, независимо от незаслуженото отношение на съдиите и ръководството у нас към мен", допълни човекът, който е шампион и зад океана, където живее и работи не къде да е, а в Станфорд.


Той направи голямо завръщане на републиканското първенство, като на финала на категория до 65 кг в свободния стил съдиите абсолютно не по правилата на точкуването в борбата, прекратиха срещата на Наим и Новачков. Реалният резултат беше 4:2, а те побързаха да обявят 9:0 и технически туш за Микяй, какъвто нямае и според коментарите на международните експерти като прославения американски борец и също кандидат за олимпиадата, но в друга категория Пат Дауни например. Така "по втория начин" беше прекратен мачът, който можеше да претърпи всякакво развитие и беше осигурено участие на Наим в квалификационните турнири. Резултатът беше слабо представяне на Наим на също квалификационното за олимпиадата Европейско първенство, където той не просто не успя да защити среброто си от м.г., но се препъна още на старта. Така стана още по-необяснимо защо трябваше по такъв начин да бъде засегнат Новачков. А също да бъде наложено на също опитния Георги Вангелов, и той евромедалист, но в по-долната категория, да не се пробва до 65 кг.


"Момчетата нямат вина. Дори и някой да "зоби", то е , защото не се осигурява нито добра храна, нито нужните модерни медикаменти, които ползва цял свят, нито съвременна подготовка", коментира Новачков. Именно заради битката му да казва истината на глас бунтарят Новачков е рязан от ръководителите в най-българския спорт, въпреки безспорните си и доказани качества и фактът, че именно опитът е най-важен на олимпиада. 


Защо всичко това е така е неясно предвид многомилионното държано финансиране: къде отива народната пара за борбата, питаме ние като медия. И си даваме отговор във връзка с появилите се новини за скандално похарчени пари и от други федерации, които излизат тези дни и подсказват системния проблем с липсата на контрол - и финансов и допинг в родния спорт като цяло... 


БГ борбата за съжаление се намира в невиждана в историята си криза, граничеща с катастрофа. Само напомняме, че в момента България има една-единствена олимпийска квота, при това извоювана от украинеца Семьон Новиков в категория 87 кг на класическия стил.


   



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

телец